Kardió és infraszauna egyben: kipróbáltuk a Body Space-t

#együttmegcsináljuk

A februári 100km-es kihívásunk kapcsán végre eljutottam egy alakformáló szalonba, ahol kipróbáltam a Body Space-t.

Ez a remek találmány valójában egy kapszula formájú kardiógép. A sportoló vákuum hatása alatt teker, és közben még az infrasugarak áldásos hatását is élvezi. Azaz ez egy ultramodern izzasztó. De ne szaladjunk így előre. Kezdjük azzal, hogy nem vagyok nagy sportrajongó. Nehezen veszem rá magam, és még nehezebben tartok ki a sport mellett. Azonban pár évvel ezelőtt, az egyre gyakrabban jelentkező hátfájás hatására – üdv, harmincasévek -, kénytelen voltam elfogadni, hogy sportolni bizony kell. Szóval futni kezdtem, meg biciklizni. A kardiózás biztonságos terepnek tűnt, egy gond volt csak vele. A rossz idő beálltával a kényelmes futópálya helyett az edzőteremben kellett volna folytatnom az edzést. Nem volt túl csábító, ezért késő ősztől kora tavaszig fogtam a kis plédemet, a forró teámat, bekuckóztam a kanapéra, és dobtam a sportolást. A téli időszakban – a mostaniban is – az általános sopánkodás meg a sápítozás maradt, hogy hú, de jó lenne sportolni, mert beszakad a derekam.

100km – #együttmegcsináljuk

Végül már a szerkesztőségben a lányokkal is annyit emlegettük, hogy el kellene menjünk valamit mozogni, hogy kitaláltuk a fent említett kihívást, amivel talán már találkoztál az oldalunkon. A challenge a tervek szerint el is indult, Edit úszódresszt ragadott és lelkesen szeli a vizet, Cinti gyakorlott futóként az edzőtermet választotta. Én, mivel a február még mindig nem kedvez a szabadtéri sportnak, fogtam magam, és feltérképeztem a lakásom környéki sportolási lehetőségeket. Előbb én is egy edzőteremben kötöttem ki, majd rátaláltam egy alakformáló szalonra, ahol Body Space gépek (egy tekerős és egy futós) várják a fogyni, feszesedni, sportolni vágyókat. Az edzésre egy törölközővel, váltás fehérneművel, zoknival, sportcipővel, sportmelltartóval érkeztem. Mielőtt beültem volna a gépbe egy zsírégető krémmel átmasszíroztam a combomat, majd belebújtam egy kukászsák méretű fólianadrágba – ez segíti az izzadást. Erre a szalonban dolgozó lány ráhúzott egy szoknyaszerű valamit, ami a gépre erősítve biztosította a vákuumot. Mindez egyébként csak leírva ilyen bonyolult, a valóságban pár másodperc alatt megvan minden. Kezdődhetett a tekerés!

Az edzőteremben általában 7-9-es erősségűre állítom a biciklit, ezért azt gondoltam a 7 itt is simán menni fog. Két perc után kiderült, hogy vákuum alatt tekerni nem olyan egyszerű, mint egy sima biciklin és gyorsan 4-esre váltottam. Egyébként éppen a nagy ellenállás miatt ez a módszer jóval hatékonyabb is. A vákuum, az infrasugarak és az edzés együtt felgyorsítja a vérkeringést, mindez jó hatással van a nyirokrendszer működésére és természetesen javítja az állóképességet is. Sokat ígér a Body Shape, illetve maga a VacuTherm technológia, de az mindenesetre biztos, hogy a 30 perces edzés végére sokkal jobban megizzadtam, mint máskor az edzőteremben. A bőröm is simább, bízom abban, hogy hosszú távon ez a fajta edzés beváltja a hozzá fűzött reményeket. Ó, és a kihívásból újabb 10 km teljesítve! Jöhet a következő kör!

Nyitókép: Klaus Vedfelt/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: