Olasz recept egy kis csavarral: Így készíthetsz karfiolos gnocchi-t

Az újragondolt olasz nudli

Mennyivel egyszerűbb a hűtőből kiemelni egy előre legyártott gnocchi-t, ugye? De mennyivel finomabb egy házi készítésű! Ráadásul mostanság sokan krumpli helyett karfiolból készít. Ha már mindenki erről beszél, itt az ideje kipróbálni!

Szívesen kísérletezel a konyhában? Fontos számodra, hogy egészségesen táplálkozz? Gluténérzékeny vagy? Imádod a zöldséges fogásokat? Ha mindegyik kérdésre igen a válaszod, akkor ne menj tovább, ezt a receptet neked találták ki! Akár már ma este elkészítheted vacsorára a családnak ezt a finom karfiolos nudlit!

Hozzávalók

  • 1 közepes méretű karfiol
  • 15 dkg tápiókaliszt vagy rizsliszt
  • 1 csapott evőkanál só
  • 1 evőkanál olívaolaj

Elkészítés

Miután a karfiolt rózsáira szedted és alaposan megmostad, párold 10 percig forró vízben. Ha leszűrted, pürésítsd és tedd egy tiszta konyharuhába az egészet, majd ezen keresztül csavard ki belőle a vizet. Ezután egy késes aprítóban keverd össze a karfiolt, 15 dkg liszttel, 1 csapott evőkanál sóval, egy evőkanál olívaolajjal. Alaposan dolgozd össze az egészet, amíg sima masszát nem kapsz. Az elkészült tésztát egy gyúródeszkán oszd négy részre, majd sodorj belőlük másfél ujjnyi vastag rudakat. Darabold másfél centiméteres falatokra. Ha ezzel elkészültél, a kapott tésztadarabokat tedd forrásban lévő vízbe, és főzd addig, amíg fel nem jönnek a víz tetejére. Ezután szűrd le és fűszerezd ízlés szerint!

Fűszerezés

  • 2 evőkanál vaj
  • 1 evőkanálnyi apróra vágott zsálya
  • reszelt parmezán
  • frissen őrölt bors

Nyitókép: stockcreations/Shutterstock

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: