Károly herceg is elkapta a koronavírust, így reagált a hírre a királyi család

Károly herceg pozitív koronavírus-tesztjének hírét megdöbbenve fogadta az egész világ, köztük az angol királyi család is.

Szerda délután jött a hír, hogy Vilmos és Harry édesapja, Károly herceg megfertőződött a koronavírussal, már napok óta enyhe tünetekre panaszkodott a trónörökös. Úgy tűnik, Kamilla nem kapta el a betegséget, az ő tesztje negatív lett.

“Wales hercegének tesztje pozitív lett”, olvasható a bejelentés. Azt is hozzátették, hogy Károly jó egészségnek örvend és az elmúlt néhány napban otthonról dolgozott. Egy forrás szerint a pár jelenleg a királyi család skóciai rezidenciáján, Balmoral kastélyában tartózkodik. Kamilla hercegnét teljesen elkülönítették a birtokon belül is Károlytól, ám mindketten jó hangulatban vannak és folyamatosan dolgoznak otthonról is.

„Károly herceg nem akar felesleges felhajtást a betegsége körül, hiszen emberek ezreit sokkal jobban megviseli a vírus és vannak olyanok, akiknek a tünetei is sokkal súlyosabbak, mint az övé” – nyilatkozta egy a királyi családhoz közel álló forrás az E! magazinnak. Természetesen a herceg a család többi tagjával sincs közvetlen kapcsolatban. Fiaival, Harryvel és Vilmossal utoljára akkor találkozott nyilvánosan, amikor Meghan és Harry utolsó királyi feladataikat látták el. A szomorú hírt velük és édesanyjával, Erzsébet királynővel is telefonon közölte.

A királynő a napokban költözött ki a Buckingham-palotából a vidéki Windsor kastélyba, ahová férje, Fülöp herceg is elkísérte. A királynőről az 500 fős személyzete helyett jelenleg csupán 4 dolgozó gondoskodik, ezzel is csökkentve a járvány terjedésének lehetőségét. Katalin hercegné és Vilmos herceg gyermekeikkel együtt szintén vidékre költöztek, a Sandringham megyében található Anmer Hall birtokukra, ahol a gyerekek online vesznek részt az iskolai óráikon. Meghan és Harry pedig az utolsó királyi feladatuk után visszatértek kisfiukhoz, Archiehoz Kanadába, ahonnan egyelőre nem terveznek elköltözni.

Nyitókép: Chris Jackson/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: