Karrierváltók: Lilla versenyjogász pályafutását adta fel, ma natúrkozmetikumokat készít

Kósa Lilla a jogi pályáról nyergelt át, hogy létrehozza saját márkáját és környezetbarát manufaktúráját. Most megosztja velünk, miként jutott el az asztalán tornyosuló aktáktól az indonéz szigetig, majd találta meg önmagát itthon, egy kis faluban.

Kósa Lillát régóta ismerem. Amikor versenyjogászként dolgozott, a naptárában keresnie kellett a szabad perceket, és nemhogy a barátaira, saját magára is alig jutott ideje. Most állandóan vidám és láthatóan óriási összhangban van magával. Azonban ahhoz, hogy idáig eljusson, hosszú utat kellett megtennie, egyrészt Balira, másrészt önmaga felé. 

Azóta viszont teljesen megváltozott az élete: a Balaton-felvidékre költözött és megalapította saját natúrkozmetikai márkáját, a SkinDelight-ot. Teljesen természetes arc- és testápoló olajokat készít saját manufaktúrájában. Termékeit gondosan válogatott, magas minőségű, tiszta, bio alapanyagokból hozza létre, kézzel dolgozik, gépek alkalmazása nélkül. De miért hozott ilyen komoly döntést és hogyan tudta megváltoztatni az életét?

 

Nemcsak a napjai, az álmai is szürkék voltak

– Emlékszem a pillanatra, amikor megszületett benned az elhatározás: életünk első szörftúráján voltunk Biarritzban. Óriási izgalommal tekintettünk a partot nyaldosó a hullámok felé, és az irodából kitörve marha vagánynak gondoltuk magunkat. Bár tudtam, hogy már ez a túra is egy hatalmas elvágyódásból fakadt nálad, de amikor szomorkás hangon azt mondtad, hogy te egy éven belül felmondasz a munkahelyeden, teljesen ledöbbentem. 

Igen, nagyszerű állásom volt, ugyanakkor éjt nappallá téve dolgoztam és iszonyatosan le voltam terhelve szellemileg. Úgy éreztem, az életem papírhalmazok, szerződések, tárgyalások és az iroda közötti sivár univerzumban zajlik. Szürkék voltak az álmaim, szürkék voltak a reggelek, és egy este, amikor a szürke mélygarázsban álltam, fejben összeraktam és iszonyatosan szürkének láttam a következő öt évemet is. Nem akartam ebben a körforgásban leélni az életemet. Valahol a lelkem mélyén izgalomra, kalandra, napsütésre és misztikus élményekre vágytam.

– Akkor gondolom így jött a képbe az utazásod Balira, ami aztán mindent megváltozatott.

– Pontosan, az elhatározást tényleg tett követte. A következő hónapokban eszeveszett spórolásba kezdtem, majd egy nap a főnököm elé álltam és kértem 3 hónap fizetés nélküli szabadságot. Baliról már annyit tudtam, hogy valamiféle misztikum lengedezi körül és hogy szörftanuláshoz is nagyszerű hely. Akkor – több mint 10 éve – még olcsón ki lehetett jutni, és az élet is kis költségvetésből megoldható volt odakint. Ráadásul tényleg az a tapasztalatom, hogy Bali olyan, mint egy távolkeleti El Camino. Ott valahogy mindig a megfelelő embereket sodorja az utadba a sors.

3 hónapra indult, végül 3 évet töltött a szigeten

– Balin született meg benned vállalkozásod ötlete?

– Igazából saját magamnak már korábban is készítgettem kozmetikumokat, de valóban Balin ismerkedtem meg olyan tanításokkal, amelyek mélyrehatóan segítettek megismerni a gyógynövényeket. Nagyon sok tanítómesterem volt odakint, mert van, aki mondjuk ilang-ilang szakértőévé vált, és van, aki pedig a hibiszkuszhoz ért. Ott az öregek még szájról-szájra adják át az ősi tudást, tőlük tudtam meg olyan információkat, amelyeket nem találsz meg a google keresőben. A három hónapból végül három év és rengeteg kaland lett, és ezalatt az idő alatt teljesen újra definiáltam önmagam. Sokszor előfordult, hogy egy fillérem sem volt, de aznap bejött egy munka, ami megoldotta a következő pár hetemet. Eleinte nászutasokat vezettem körbe a szigeten, és mivel nagyon megismertem a helyet, mai napig szervezek spirituális elvonulásokat Balira, hogy megmutathassam a varázslatot, ami engem megfogott. Amikor pedig eljött a cselekvés ideje, hazaköltöztem, hogy megalapítsam a vállalkozásomat.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

SkinDelight (@skindelight) által megosztott bejegyzés

– Hazahoztad a tudást, létrehoztad a SkinDelight márkát és manufaktúrát és natúrkozmetikumokat készítesz. Milyenek most a napjaid?

Igen, itthon létrehoztam a kis „szentélyemet” – ahogy én hívom. A Balaton-felvidéken megtaláltam mindazt, amiről álmodtam. Az erdő közepén vagyok, együtt élek-lélegzek a természettel, inspirálódom belőle és ami nagyon fontos számomra, hogy olyan termékeket hoztam létre, és úgy élek, hogy nem szennyezem a környezetem.

Ma már csak napsütést lát, ha a jövőbe tekint

– Mivel én ismerem a precizitásodat, tudom, hogy a készítményeid minden igényt kielégítenek. Én már az újszülött gyermekemre is rá mertem kenni az általad ajánlott olajat. De gondolom, azért nem jött rögtön a siker.

Valóban nem. Nagyon küzdelmes volt. Itthon vállalkozást alapítani, hát, nem egyszerű feladat. És igazából ezzel a háttérmunkával gyűlt meg leginkább a bajom. A termékek jó hírét, úgy mint te is, vitték az elégedett vásárlók. Eleinte csak a család, a barátok, aztán szépen kikerekedett a történet. Ma már nagyon örülök, hogy megléptem ezt a döntést, hiszen ezáltal tényleg megkaptam mindent, amire csak vágytam. Bali mindig is a szívem csücske marad, gyakran kijárok még most is, de már csak ”csodatúrákra”. Ilyenkor mindenféle szertartásokon veszünk részt, nagyszerű élményeket gyűjtünk, kapcsolódunk önmagunkkal és a természettel. Ma már úgy élek, hogy mindig minden zöld vagy virágba borult körülöttem. Megtanultam hallani a növényeket, és ha magam elé képzelem a következő öt évemet, csak napsütést látok.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

SkinDelight (@skindelight) által megosztott bejegyzés

– Melyek a kedvenc olajaid és miért?

– Mindegyik kedves a szívemnek, hiszen én alkottam őket. De talán az Open Your Heart és a Youth Elixir a két személyes kedvencem. A Youth Elixir azért, mert tulajdonképpen vele alapoztam meg mindent, és hihetetlen anti-aging hatása miatt ma is az egyik legkeresettebb termék. Nagyon örülök, hogy képes voltam létrehozni ezt a 29 természetes összetevőből álló koncentrátumot, amely nemcsak az arcon, de a test egész felületén működik. A másik szívem csücske pedig az Open Your Heart szérum, amely a szívcsakrát segíti. Ha valamit az elmúlt években megtanultam, akkor az az, hogy milyen fontos szívből élni. Ez az energizáló szérum hozzásegíti az embereket ahhoz, hogy meghallják a lelkük hangját, és össze tudjanak kapcsolódni a szeretettel, amely mindannyiunk természetes létformája.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

SkinDelight (@skindelight) által megosztott bejegyzés

Nyitókép: dr. Kósa Lilla
Forrás: dr.Kósa Lilla Skin-Delight

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: