Kartontáska és spicces köszönőbeszéd: izgalmas pillanatok a SAG-gáláról

A márciusi Oscar előtt még a SAG, azaz amerikai színészszakszervezet is átadta elismeréseit, az este pedig bőven tartogatott emlékezetes momentumokat.

Hétvégén a legnagyobb filmes és televíziós sztárok ismét Los Angelesben gyűltek össze, hogy átvehessék a sokszor az „Oscar előszobájaként” is emlegetett ceremónia díjait. A harmincadik alkalommal megrendezett esemény nagy meglepetéseket ugyan nem tartogatott, azonban emlékezetes pillanatokat azért bőven szolgáltatott.

Akiknek nincs vetélytársuk

A legnagyobb sztárok és a tavalyi évben megjelent mozik alkotói mostmár tényleg az Oscar célegyenesében vannak. Így pedig már bizton kijelenthetjük, hogy óriási csodának kell ahhoz történnie, hogy az idei díjátadó szezon abszolút nyertese ne az Oppenheimer legyen. Christopher Nolan filmje ugyanis minden ceremónián tarolt. A Golden Globe, a Chrics’ Choice és a BAFTA már alátámasztotta a mozi nagyszerűségét, most pedig a SAG is kitüntette az alkotást. Cillian Murphy megkapta a legjobb férfi főszereplőnek járó díjat, Robert Downey Jr. pedig a legjobb mellékszereplő kategóriában nem talált kihívóra, ráadásul az Oppenheimer teljes szereplőgárdája is elismerésben részesült. Így ennek tükrében méginkább kíváncsian várjuk, hány díjat zsebelhetnek majd be az Akadémiától március 11-én.

Folytatódott az Oppenheimer didalmenete (Fotó: Screen Actors Guild Awards/Facebook)

Ikonikus hármas

Az Oppenheimer sikerének köszönhetőn Emily Blunt minden egyes díjátadón megjelenik. A színésznő ugyan most újabb szoborral nem gazdagodott, azonban így is részese volt egy igazán emlékezetes pillanatnak. A SAG kérésére ugyanis egy igazán díszes társasággal adhatta át a legjobb vígjátékban szereplő színésznek járó díjat. A nemrégiben BAFTA-t is nyert Blunt ugyanis Az ördög Pradat visel című filmbéli kolléganőivel, az igazi filmes ikonnak számító Meryl Streeppel és az Oscar-díjas Anne Hathaway-jel karöltve hirdette ki a nyertest. Idris Elba először Streepet szólította színpadra, aki viszont szemüvege nélkül tehetetlennek bizonyult a rábízott feladatra, így egykori asszisztensei Andrea (Anne Hathaway) és Emily (Emily Blunt) siettek Miranda Priestly segítségére.

Egy nagy meglepetés

Pedro Pascal karreirje csúcsán van, mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy nemrégiben a Marvel hivatalosan is bejelentette, hogy a színészt szerződtették a Fantasztikus Négyes című mozijuk egyik főszerepére. Ez már majdhogynem azt jelenti, hogy Pascalnak minden valamire való franchise-ban helye van. A színész a SAG díjkiosztóján a nagysikerű Last of Us-ban nyújtott alakításával érdemelt ki egy olyan szobrot, amire egyáltalán nem számított. Utóbbit bizonyítja az is, hogy a hosszúra nyúlt ceremónia alatt sorra emelgette a poharat, így kétszeresen is zavarba érezte magát, mikor végül mégis a színpadra szólították. Saját maga bevallotta, hogy kicsit részeg és egyáltalán nem tartja helyénvalónak a viselkedését, viszont ennek ellenére is igyekezett mindenkinek köszönetet mondani, aki ehhez a nem várt sikerhez hozzásegítette.

Különleges randi

A Gossip Girl Blair Waldorfja és a Narancsvidék Seth Cohenje igazi randi esetet varázsoltak a díjátadóból. Leighton Meester és Adam Brody 2010 óta alkotnak egy párt, azonban az elmúlt években egyre ritkábban láthattuk őket a vörös szőnyegen, így mindannyiunk szeme felcsillant, amikor kedvenc 2000-es évekbeli sorozataink főszereplői együtt érkeztek a fotósok hada elé.

Különös választás

A Ted Lassso teljes stábja meghívást kapott a gálára, azonban Hannah Waddingham, mondhatjuk, hogy szinte teljesen ellopta a show-t. A színésznő egy csodás, bordóban ragyogó Tony Ward couture kreációban érkezett, melyeket nemcsak a Norman Silvermantól származó ékszerei tettek igazán teljessé. Az éles szemű közönség ugyanis rögtön kiszúrta táskáját, mely nem egy neves designer, hanem kislánya keze munkájá dícséri. Waddingham olyat tett, amit sokan mások nem igazán mertek volna bevállalni: egy kartonból készült retiküllel dobta fel lookját. A kiegészítőn látható „epic” felirat pedig igazán találónak is bizonyult.

Nyitókép: Screen Actors Guild Awards Facebook

Ha tetszett a cikkünk, ezek is érdekelhetnek:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: