Katalin hercegné egészséges szokásai, amelyeket könnyedén elleshetsz te is

A koplalás, önsanyargatás, diétázás kifejezések hiányoznak Katalin hercegné szótárából. Ezek helyett inkább az aktív életmódot és az egészséges döntéseket helyezi előtérbe, miközben kedvenc finomságairól és a sült csirkéről sem mond le.

Katalin hercegné nemcsak a brit királyi család egyik legdivatosabb hölgytagja, hanem az egyik (ha nem az abszolút) legcsinosabb is. Most talán te is úgy gondolod, hogy könnyű neki, hiszen a személyzet gyakorlatilag mindent megold helyette, neki csak az a dolga, hogy szép és csinos legyen, de ez nem teljesen fedi a valóságot. Hiszen az, hogy mit és mennyit eszik és sportol, olyan életmódbeli döntések, amelyeket a hercegné maga hoz meg. És a személyzetre sincs mindig szüksége, mert például nagyon szereti ő elkészíteni a vacsorát a családjának, de erről később.

Vajon mennyire szigorú magához Vilmos herceg felesége, illetve mik azok a finomságok, amikről nem tud és nem is akar lemondani? És milyen mozgásformákkal őrzi alakját? Utánajártunk!

Katalin hercegné és az egészséges étrend

Kezdjük azzal, hogy mit eszik a világ egyik legcsinosabb hercegnéje. Pontosabban, hogy mit nem. Azt már korábban olvastuk külföldi lapokban, hogy fehér liszt és cukor nem szerepel az étrendjében, viszont nagyon odafigyel arra, hogy tiszta étrendet kövessen, amelynek jegyében sovány fehérjét, például csirkét és halat, egészséges zsírokat, olajokat, friss gyümölcsöket és zöldségeket fogyaszt. Kate Middleton a Dukan-diétát követi, melynek alapja a szénhidrátok csökkentése.

Katalin hercegné kedvenc finomságai: Kate Middletont sokak szemében szimpatikussá teszi az is, hogy bizonyos finomságoknak képtelen ellenállni. Például reggel és délután nem mond le a kedvenc smoothie-jairól. Hogy ezekbe mi kerül? Kelkáposzta, matcha, spirulina, áfonya, saláta, spenót és koriander. Másik kedvenc finomsága a mandulatejes-bogyós gyümölcsös turmix.

Mivel olyan családból jön, ahol sokat főzött magára, és nemcsak megszokta, de szereti is ezt, Katalin gyakran készíti el a családi vacsorát. A leggyakrabban valószínűleg sült csirke kerül az asztalukra, ami Vilmos herceg kedvenc étele. Amikor kész, leülnek György, Sarolta és Lajos herceg társaságában, majd ugyanolyan hangos és szeretetteljes légkörben vacsoráznak meg a konyhaasztalnál, mint bármelyik hétköznapi család.

Katalin hercegné, az örökmozgó

Cambridge hercegnéje nagyon aktív életet él, ami egyrészt három gyereke mellett olyan szinten a napi rutinjává vált, hogy talán már észre sem veszi. Másrészt pedig, mivel minden mozgásformát szeret, és örömmel próbál ki új sportokat is, a mozgás tényleg a napjai szerves részévé vált. Minden nap igyekszik egy órát sportolni: gyakran fut és csinál felüléseket, illetve súlyokat is emel. Egyik legnagyobb kedvence a plank — egy hozzá közel álló forrás szerint azért, mert feszesíti az izmait.

Hogy még néhány kedvenc mozgásformáját felsoroljuk: Katalin hercegné szeret biciklizni, evezni, hasizomgyakorlatokat végezni, jógázni, odavan a CrossFitért. Emellett a vitorlázást is kedveli: idén nyáron még a Nagy-Britanniai Vitorlás Nagydíjon is részt vett.

Kate és a tenisz

A csapatsportokért és a páros mozgásért is rajong. Ha teheti, Vilmos herceget is elhívja magával sportolni, mondjuk kihívja egy teniszmeccsre — nem túlzás, hogy ez az egyik kedvenc olyan sportjuk, amit közösen is tudnak űzni.

De nemrég azt olvastuk, hogy Katalin hercegné jó célra is használja a tenisz iránti rajongását. Egy szeptemberi jótékonysági eseményen vesz részt Londonban, méghozzá a húszszoros Gland Slam-győztes Roger Federerrel. Az eseményen az LTA Alapítvány és az Action for Children számára igyekeznek adományokat gyűjteni, illetve felhívni a figyelmet a célkitűzéseikre.

Katalin hercegné tehát nem sanyargatja magát. Mind az étrendjét, mind pedig a mozgást úgy építi be az életébe, hogy az tökéletesen passzoljon a napi rutinjába, és a hab azon a bizonyos (valószínűleg cukormentes) tortán, hogy ez még boldogságához és kiegyensúlyozottságához is hozzájárul.

Forrás: Eatthis.com
Nyitókép: Max Mumby/Indigo/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: