Katalin hercegné őszintén mesélt arról, miért éppen ezeket a neveket kapták a gyerekei

Katalin hercegné nemrég arról mesélt, mekkora volt a nyomás rajta, amikor az egész világ arra várt, mi lesz a gyermeki neve. És azt is elmesélte, miért éppen ezeket a neveket választották férjével, Vilmos herceggel.

A cambridge-i hercegné meglátogatta az újdonsült szülőket és ápolókat a Royal Surrey Megyei Kórházban, ahol saját tapasztalatairól is mesélt a kismamáknak. Sőt, azt is megosztotta, milyen nyomás nehezedett rá, amikor Vilmos herceggel nevet választottak a gyerekeknek.

Katalin hercegné és az anyaság

Mint minden szülő, Katalin és Vilmos herceg is nagy gondot fordított arra, hogy megtalálják a tökéletes nevet a gyerekeinek. A hercegné azonban bevallotta, hogy nagy nyomás nehezedett rájuk, hiszen az egész világ kíváncsian várta a névválasztást. Kate Middleton ellátogatott a Royal Surrey County Kórház szülészeti osztályára, ahol az osztályvezető-helyettes, Amy Stubbs körbevezette őt. „Nagyon kedves volt, sokat mesélt róla, hogy milyen érzés volt, amikor édesanya lett”  mondja Stubbs. „Azt is elmesélte, hogyan választottak nevet a gyerekeknek”.

A hercegi pár a legszebb neveket kereste

Katalin hercegné és Vilmos herceg első gyermeke 2013. júliusában született, akinek a George Alexander Louis nevet választották, amikor pedig 2015-ben megszületett kislányuk, a Charlotte Elizabeth Diana nevet adták a picinek. Legkisebb gyermekük 2018-ban született, aki a Louis Arthur Charles nevet kapta.

A mostani kórházi látogatás során a hercegné elmesélte, hogy egész egyszerűen azért döntöttek a nevek mellett, mert Vilmos herceggel ezeket tartják a legszebbeknek.

Katalin hercegné küldetése, hogy az anyákat támogassa

Vilmos herceg felesége elhivatottan igyekszik javítani az angol szülészeti ellátást, ezért is látogatott el a kórházba, hogy jobban megértse milyen fejlesztésekre van szükség. Órák hosszat beszélgetett a szülőkkel és a kórházi dolgozókkal, az osztályvezető-helyettes szerint Katalin hercegné igazán elragadó volt. „Mindenkivel sokat beszélgetett, még az újszülött babákat is megnézte. Nagy megtiszteltetés volt számunkra, hogy időt szakított ránk, és meglátogatott minket. Hatalmas szolgálatot tett, fantasztikus érzés a királyi család támogatása” mondta Stubbs.

A gyermekek és családok megsegítésére irányuló hosszú távú küldetése érdekében Katalin 2021 júniusában létrehozta a Royal Foundation Center for Early Childhood nevű szervezetet, amivel a koragyermekkori fejlődés fontosságára hívja fel a figyelmet.

A hercegnét látogatása alkalmával különösen érdekelte az anyák mentális egészsége, és arra is kíváncsi volt, hogy a kórház hogyan segíti az újdonsült kismamákat a terhesség alatt, illetve a szülés utáni időszakban.

Reggeli rosszulléteiről is mesélt

Katalin hercegné az elmúlt években nagy figyelmet fordított az anyák és, a csecsemők jólétére. Ezen túl még azt is elmesélte, hogy mindhárom szülése előtt sok időt töltött az úgynevezett hipnoszülés technikáinak elsajátításával. Ez egy olyan módszer, ami relaxációs technikákkal és mélylégzessel csökkenti a szülés közbeni fájdalmat és szorongást „Nagyon súlyos reggeli rosszulléteim voltak, ezért egyik várandósságom sem a felhőtlen boldogságról szólt” mesélte Kate Middleton a Happy Mum, Happy Baby podcastban.

Szerző: Simon Eszti

Forrás: PEOPLE, Hellomagazine, Town&Country
Fotó: Max Mumby/Indigo/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: