Katalin hercegné méhész ruhában ünnepelte a méhek világnapját

A méhészkedéssel is foglalkozó hercegné az Instagramon osztotta meg a fotót, hogy felhívja a figyelmet a méhek fontosságára, hiszen szomorú tendencia, hogy számuk évről évre csökken.

A walesi hercegi pár az Instagramon osztotta meg a fényképet, amelyen Kate Middleton a norfolki birtokukon méhészkedik. A méhek világnapja alkalmából a hercegné is szeretné felhívni a figyelmet a méhek fontosságára.

Régi hobbi

A képet Matt Porteous, a hercegi pár fotósa készítette. A fotón a walesi hercegné bézs színű méhészruhát és hálós arcvédőt visel, miközben a méhekkel borított rácsot tartja a kezében. Katalin hercegné régóta tartó hobbija a méhészkedés. A sandringhami birtokukon lévő Anmer Hallban is méheket tart, sőt, saját mézet is készít. Amikor 2021 júniusában ellátogatott a londoni Természettudományi Múzeumba, hozott is magával egy üveg mézet, hogy megossza a gyerekcsoporttal, akikkel találkozott.

Méhek világnapja

„A méhek ökoszisztémánk létfontosságú részét képezik, és ez a nap remek alkalom arra, hogy felhívjuk a figyelmet a méhek és más beporzók alapvető szerepére az emberek és a bolygó egészségének megőrzésében” – írták a hercegi pár Instagram oldalán megosztott képhez.

Királyi méztermelés

De nemcsak Katalinnak vannak kaptárai, a királyi család négy méhkast is tart a Buckingham-palotában és kettőt a Clarence House-ban. A méheik tavaly több mint 300 üveg mézet termeltek, ami elegendő ahhoz, hogy a királyi rezidencia mézből önellátó legyen. Kamilla királyné, aki 2020-ban a „Bees for Developement” („Méhek a fejlődésért”) jótékonysági szervezet elnöke lett, szintén saját mézet készít a wiltshire-i Lacockban található vidéki otthonukban.

Stílusos elegancia


Azért a méhész ruha mellett Katalin továbbra is a stílusos elegancia nagykövete. Múlt héten egy gyönyörű tavaszi ruhában jelent meg a londoni székhelyű Anna Freud jótékonysági szervezetnél, amikor a mentális egészség fontosságára hívta fel a figyelmet. Smaragdzöld ingruhája tökéletesen illett a hercegné stílusához, melyet elegáns kiegészítőkkel, gyűrűjével és fülbevalókkal dobott fel.

Forrás: Harper’s Bazaar

Nyitókép: Matt Porteous / Twitter

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: