Kate Winslet és Matt Damon egy-egy videóban ad tanácsot a koronavírussal kapcsolatban

A 2011-es Fertőzés című film sztárjai már a film kapcsán megtanultak ezt-azt a járványokról, ezért gondolták úgy, hogy egy-egy videóban megosztják a tapasztalataikat.

A 2011-es sikerfilm szereplői videóban adtak tanácsokat az embereknek. A sztárok természetesen külön-külön tűnnek fel a #KontrolláldaFertőzést elnevezésű kampány videóiban. A kisvideók szövegeit azok a szakértők írták, akikkel a filmforgatás alatt is együtt dolgozott a stáb. Dr. Larry Brilliant, Mark Smolinski, Laurie Garrett és Dr. W. Ian Lipkin voltak felelősek a szövegkönyvért, Lipkin ráadásul orvos, aki most maga is közvetlen kapcsolatba került a COVID-19-vel.

Kate Winslet videóját, férje Edward Abel Smith vette fel, a színésznő a személyes felelősségvállalásról beszélt:


„A Fertőzés című filmben egy járványkutatót alakítottam, aki megpróbálja megakadályozni egy feltételes vírus terjedését. A szerepemhez való felkészülésként megfigyeltem hogyan dolgoznak a világ legjobb közegészségügyi dolgozói. Mi a legfontosabb dolog, amit ez az egész tanított nekem? Az, hogy úgy mosd a kezedet, mintha az életed múlna rajta, mivel ezekben az időkben lehet, hogy tényleg így van. A szeretteid élete is múlhat az alaposságon, de azokra is fontos figyelnünk, akiket nem ismerünk és mégis komoly veszélybe sodorhatjuk őket, akár a tudtunk nélkül is. Ilyenek például azok, akik a frontvonalon küzdenek a vírus ellen, az orvosok és ápolók, emberek, akik még mindig dolgoznak az élelmiszerüzletben, vagy kiszállítják az otthonodba az ételt, amit rendeltél. #MaradjOtthon!” – hangzott el az Oscar-díjas színésznő videójában.

Matt Damon videójában a megfelelő távolságtartásra hívta fel a figyelmet:

„Legalább egy méter távolság, emberek! Ez azt is jelenti, hogy nem gyűlünk össze sokan egy helyen, otthon vagy karanténban maradunk, ha erre szólítanak fel a kormánytisztviselők. A COVID-19 sokakon tünetmentesen vagy nagyon enyhe tünetekkel megy át. Szóval, ha azt gondolod, hogy a többiek, akikkel találkoznál, egészségesek, vagy magadról, hiszed azt, hogy nincs semmi bajod, akkor se kockáztass. Nem éri meg ez az egész.” – szólította fel az embereket videójában a színész.

Nyitókép: C Flanigan/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: