„A húszas éveimben rengeteget beszéltek a súlyomról.” Kate Winslet a pozitív testkép fontosságáról beszélt

Az Oscar-díjas színésznő egy interjújában elárulta, hogy a Titanic című filmdráma bemutatása után rengetegen támadták őt a külseje miatt és ezek a kritikák lerombolták az önbizalmát és a szépségről alkotott képét.

Bár az 1997-ben bemutatott Titanic mind a mai napig a világ egyik legsikeresebb filmje, a női főszerepet, Rose-t alakító Kate Winsletnek keserédes emlékei vannak a tizenegy Oscar-díjas alkotásról. A színésznőt ugyanis rengeteg rosszindulatú kritika érte a premier után. „Szinte már nevetséges volt, mennyire kritikusak és kegyetlenek voltak velem az újságírók” – mesélte a The Guardiannek adott interjújában. „Még éppen próbáltam rájönni arra, ki a fene is vagyok én! Ők pedig megjegyzéseket tettek a méreteimre, azt becsülgették, hány kiló lehetek és nyomtatásba adták a diétát, amit elvileg követek.” Kate azt is hozzátette, nagyon felkavarta őt, amikor ezeket a cikkeket olvasta.

Fotó: CBS Photo Archive/Getty Images

De nemcsak a média, hanem a kollégák is belekötöttek a színésznő külsejébe. A sztár például jól emlékszik arra, hogy a komikus Joan Rivers egyszer azt mondta, ha a Titanic forgatása idejére lefogyott volna még közel 3 kilót, akkor Leonardo DiCaprio (azaz filmbeli szerelme, Jack) is elfért volna azon a leszakadt hajórészen, amelyen Rose túlélte a hajó katasztrófáját. „A húszas éveimben rengeteget beszéltek a súlyomról. Aztán felkerestek, hogy kommentáljam a megjelenésemet. Nos, ekkor aggasztották rám a gömbölyded és a szókimondó címkéket. Pedig pusztán csak megvédtem magam” – emelte ki.

Fotó: CBS Photo Archive/Getty Images

Kate nem tagadja, hogy ezek a megjegyzések alaposan lerombolták az önbizalmát akkoriban. Sőt, kételkedő lett azzal kapcsolatban, hogy egyáltalán van-e helye Hollywoodban. „Arra gondoltam, ha Angliában ezeket vágják a fejemhez, akkor ott vajon mi történhet velem? Ráadásul teljesen eltorzult bennem a szépség fogalmáról alkotott kép. Nagyon egyedül éreztem magam” – ismerte be. Annak azonban örül, hogy az azóta eltelt években sokat változott a beszédmód a médiában a pozitív testképről. „Annyira meghat, mennyire másként állnak már a kérdéshez.”

Forrás: Harper’s BAZAAR
Nyitókép: Frazer Harrison/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: