3 zseniális, ingyenesen letölthető felnőttszínező

Nyomtasd ki, ragadj ceruzát és felejtsd el minden problémád egy órára!

A felnőttszínezők évekkel ezelőtt robbantak be a köztudatba: jótékony hatásaikról ódákat zengett az egész világ, hazánkban is megnőtt irántuk az érdeklődés. Azóta az érdeklődés kicsit lecsillapodott és a felnőtteknek szóló foglalkoztatók némiképp feledésbe merültek. Egészen mostanáig, hiszen egyre többen ragadnak újra színezőt, hogy hódoljanak a terápiás kreatív hobbinak. Ennek hatására új kifestők jelentek meg a piacon. A legtöbb ingyenesen letölthető, nekünk csak annyi a dolgunk, hogy kinyomtassuk és a színes ceruzákkal életet leheljünk beléjük. Mi meg is találtuk három kedvencünket, amelyeknek biztosan nekiesünk a hétvégén. Nyomtatót izzítani és kezdődhet az alkotómunka!

Keltsd életre a nyüzsgő belvárost

©Nemes Anita/nemessis.hu

Nemes Anita kifestőkönyve 4 évvel ezelőtt látott napvilágot, ekkor a Fess Budapest volt az első olyan foglalkoztató füzet, amelynek témája a főváros volt. A húsz illusztrált oldalpáron a város tipikus helyei és életképei elevenedtek meg – ezek közül néhány részlet most a grafikus weboldaláról ingyenesen letölthető. Anita a járványhelyzet miatt úgy döntött, kiadja ismert munkájának mini verzióját, a Fess Budapest kríziskifestőt. ‚‚Nem mászkálhatunk, nem sétálhatunk amerre akarunk. Még én is, aki itthon dolgozom unom az egészet, így beállok a kifestő-osztogatók sorába. Készítettem egy három részes mini Fess Budapestet, az első részt most letöltheted  és otthon nyomtathatod A4-es méretben, a többiek pedig következnek’’ – írja a weboldalán.

Kifestő Wes Anderson és Hayao Miyazaki filmjeinek stílusában

©Jordan Bolton

Jordan Bolton nevét négy évvel ezelőtt ismerte meg a világ, amikor a grafikus Wes Anderson és Hayao Miyazaki legismertebb filmjeihez készített posztereket. A flatlay fotókon egy-egy mozi jellegzetes kellékeit helyezte el úgy, hogy azok esztétikus látványt nyújtsanak. Bolton ezeket a plakátokat most színező verzióban készítette el, így bárki elszórakozhat az Édes vízi élet, a Holdfény királyság vagy A fantasztikus Róka úr plakátjával. A grafikus minden kifestőn jelöli, hogy milyen színekkel kell az egyes részleteket kitölteni, ha az eredeti verziót szeretnénk viszontlátni. De nem kötelező a segítségre hagyatkozni, nyugodtan engedd el a fantáziád és használj saját színpalettát! A színezőket itt tudod letölteni.

Gyerekkori nosztalgia a SISKO Studiótól

@studio_sisko/Instagram

A SISKO Studio tervezői gyerekkorunk egyik kedvenc játékát hozták el nekünk. Az öltöztetős babára a showroomban megtalálható magyar márkák (virágéknál, Nandi clothes, Müskinn és Sapi Szilagyi) termékeit ‚‚adhatjuk rá’’, persze csak azután, hogy kinyomtattuk, kiszíneztük és kivágtuk az egyes darabokat. ‚‚Már vagy 2 hete, hogy magára hagytuk SISKOT és mind otthonról dolgozunk. De őszintén, nagyon hiányzik már nekünk. Éppen ezért a mai naptól SISKO testet öltött, és legkedvencebb termékeinkben múlatja az időt, míg vissza nem térünk hozzá a Somogyi Béla utcába. Mit is jelent ez? Hogy mostantól csak arra vár, hogy a legeslegkúlabb szettekben lehessen és ezer meg egy fénykép készüljön róla’’ – olvasható a stúdió Instagram-oldalán. A tervezők nagyon várják, hogy láthassák, milyen outfiteket álmodnak meg mások a babának – a Facebookon és az Instagramon beküldött képek közül kiválasztják 3 kedvencüket, és az alkotókat ajándékcsomaggal jutalmazzák. Töltsd le te is a Google Drive-ból!

Nyitókép: Jordan Bolton/Twitter

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: