Kedvenc pillanataink a 77. cannes-i filmfesztiválról

Május 14-én, kedden kezdődött a filmvilág egyik legfontosabb eseménye, a 77. cannes-i filmfesztivál, ahol persze nemcsak az ott bemutatott alkotások, hanem a vörös szőnyegen felvonuló sztárok is rendre magukra vonzzák a figyelmet.

Hiszen kevés lenyűgözőbb látvány van attól, amikor a Cannes-i Kongresszusi és Fesztiválpalota grandiózus lépcsőire leterített óriási vörös szőnyegen sorra lépdelnek a legnagyobb hírességek, akik szebbnél szebb kreációkban tesznek Európában is tanúbizonyságot páratlan stílusérzékükről. Persze azért meglepetésből és cuki pillanatokból sincs hiány a Côte d’Azur-on. 

Meryl Streep újabb elismerése

Korunk egyik legsikeresebb és leglenyűgözőbb színésznője minden kétséget kizáróan Meryl Streep, aki lassan ötven éve a filmvilág megkerülhetetlen alakja. A páratlan művész karrierje során rendre a legnagyobb elismeréseket gyűjtötte be, munkáját többek közt három Oscar-, nyolc Golden Globe- és három Emmy-díjjal is elismerték, most pedig újabb kitüntetéssel gazdagodott. Meryl Streep a 77. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál nyitóünnepségén ugyanis tiszteletbeli Arany Pálmát vehetett át, miután Juliette Binoche hosszasan méltatta mindazon érdemei miatt, melyeket szakmájában szerzett.

Egy élet műve

Azonban nemcsak Meryl Streep személyében tisztelte meg a fesztivált egy igazi legenda, hanem Francis Ford Coppola is emelte az esemény nívóját. A Keresztapa és megannyi zseniális alkotás nyolcvanöt éves rendezője ezúttal életműve fontos darabjának bemutatása apropóján vett részt a cannes-i filmfesztiválon. Coppola ugyanis végre befejezte negyven éve készülő új teremtésmítoszát, a Megalopolist. A rendező magánvagyonából 120 millió dollárt (kb. 36 milliárd forint) felemésztő sci-fi főszerepét Adam Driver kapta és csütörtökön be is mutatták azt a közönségnek, azonban mi még nem tudjuk, hogy mikor láthatjuk a mozikban Coppola magnum opusát. Egy biztos, alig várjuk, hiszen a kritikákat olvasgatva nem egy mindennapi alkotással van dolguk a cannes-i versenybíránkak.

Állati vörös szőnyeg

Nyilván nemcsak a premierek és a díjak, hanem a vörös szőnyeg is igazán érdekel minket, így természetesen az azon felvonulók között is szemezgettünk – és ki mással is kezdhetnénk a sort, ha nem Cannes egyik legcukibb vendégével, Messivel? Persze, nem a világbajnok argentín labdarúgóról van szó, hanem az Egy zuhanás anatómiája című film egyik sztárjáról. A border collie-nak egyébként nem ez volt az első ilyen jellegű megjelenése, hiszen többek közt az Oscart is a helyszínen tekinthette meg. Viszont ilyen figyelmet biztos nem kapott, hiszen ő sétálhatott végig először a Cannes-i Kongresszusi és Fesztiválpalota lépcsőin.

Micsoda páros

Barry Keoghan ismét bizonyította, mindamellett, hogy zseniális színész, remek ember is. A BAFTA-díjas sztár a Bird című mozi premierjének apropóján érkezett a Francia Riviérára, ahol többek közt ismét egy remek Burberry szettben parádézott – viszont összeállításunkra ezúttal nem lookjai okán került fel. Ugyanis mindenkit elvarázsolt, ahogy igancsak fiatal, mindössze négyéves „kolléganőjét” istápolta a vörös szőnyeg mellett sorakozó fotósok hada előtt.

Világpremier Cannes-ban

Az elmúlt hónapokban nemcsak Zendaya, hanem Anya Taylor-Joy is folyamatosan lenyűgözött minket mesés lookjaival, hiszen a színésznő legújabb, a Furisa: Történet a Mad Maxből című filmjét népszerűsítette a világ különböző pontjain. A sajtóturné viszont Cannes-ban befejeződött, ugyanis a 2015-ös Mad Max – A harag útja produkció előzményeit taglaló történet világpremierjére is sor került a filmfesztiválon. Anya Taylor-Joy pedig meg is adta a módját a bemutónak, hiszen egy Maria Grazia Chiuri által tervezett, mesés Dior-estélyiben idézte meg az igazi old hollywoodi glamourt. Az összképhez persze társult még a másik főszereplő, Chris Hemswort is, aki egyébként a Hollywood Walk of Fame legújabb csillagának várományosa.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Man of Many (@manofmany) által megosztott bejegyzés

Nincs filmfesztivál Palvin Barbi nélkül

A modell már évek óta állandó vendége a cannes-i filmfesztiválnak, így természetesen idén is megkapta meghívóját. Palvin Barbi szombaton érkezett meg a helyszínre, majd vasárnap máris egy fontos megjelenése volt, hiszen a Roberto Cavalli partiján tette tiszteletét. Az exkluzív eseményre természetesen a divatháztól választott ruhát. Barbi egy hosszú, testhezálló, cut-out dresszben jelent meg, melyet a brandre jellemző, tigriscsíkokat mintázó print, valamint egy méretes, kövekkel kirakott dísz tettek igazán egyedivé. Persze a ragyogása nem maradt ennyiben és már a vörös szőnyegen is láthattuk, amin egy Morticia Addamst megidéző, fekete csipkéből készült Michael Korsban lejtett végig.

Nyitókép: MAD MAX: FURIOSA Facebook

Ha tetszett a cikkünk, ezek is érdekelhetnek:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: