Kedvenc sorozataink trendszetterei: akiktől ma is van mit tanulnunk

Tény, hogy kedvenc sorozataink mindannyiunkat kikapcsolnak, és az is vitathatatlan, hogy néhány televíziós karakter még arra is képes, hogy öltözködésünket is inspirálja.

Carrie Bradshaw 1998 óta stílusikonunk, de a Gossip Girl Serenája és Blairje is bőven adott ihletet ahhoz, hogy mi magunk is igazi trendszetterekké válhassunk. Gabrielle Solis tökéletes Y2K szettjei a máig megállják a helyüket, ahogy Wednesday Addams gótikus lookjaival sem igazán tudunk mellényúlni.

Charlie angyala

A Charlie angyalai hatalmas hatással voltak a ’70-es évek divatjára. Ennek nagy része Farrah Fawcett stílusikon státuszának volt köszönhető. A színésznő frufrus haja és trapéznadrágjai annak ellenére is elbűvöltek egy egész generációt, hogy csak egy évadban szerepelt a sorozatban. A széria kosztümjei mindemellett bevezettek egy hétköznapi és kényelmes stílust, amely lehetővé tette, hogy a hölgyek egyszerre legyenek bájosak és kemények.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

dani (@filmsandbeauty) által megosztott bejegyzés

Alexis Colby

Talán egy másik sorozat karaktere sem szolgáltatott olyan tökéletes korlenyomatot megjelenésével, mint a Dynasty Alexis Colbyja a ’80-as évekről. A nagy kalapokkal, még nagyobb hajjal, rengeteg csillogással és válltöméssel megálmodott szettjei ugyan ma már kicsit túlzásnak tűnhetnek, viszont akkoriban ezek a drámai lookok illettek leginkább a szerephez. Az pedig csak plusz pont, hogy az Alexist megszemélyesítő Joan Collins maga is rajongott ezért a drámai stílusért.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Son Chapeau (@sonchapeau) által megosztott bejegyzés

Fran Fine

Ha a ’80-as évek maga Alexis Colby volt, akkor az eggyel későbbi évtizedet senki máshoz nem társíthatjuk, csak Fran Fine-hoz, azaz A dadushoz. A karakter jellegzetes ruhái nélkül nem lenne az, aki. Az egészen abszurd szettektől (például a cukorkás ruha) az időtálló és ma is trendi lookokig (tetőtől talpig állatminta és rengeteg kis fekete) minden ott volt a gardróbjában. Ruhatára pedig fontosabb üzenetet hordozott, mint azt akkor gondoltuk, hiszen Fran Fine magának öltözködött, nem érdekelte, mit gondolnak mások az outfitjeiről, csak az, hogy a tükörképével meg legyen elégedve – és ez tette őt olyan ikonikussá, hogy még több mint húsz év távlatából is utánozzuk a szettjeit.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

90s Classy (@90ssclassy) által megosztott bejegyzés

Sabrina Spellman

A Sabrina, a tinédzser boszorkány címszereplőjének gardróbja minden ’90-es évekbeli tini lány álmát megtestesítette. Mi máig biztosak vagyunk abban, hogy varázslatot szórt a ruhásszekrényére, mert az olyan volt, mintha annak minden darabja egyenesen egy katalógusból származott volna. Mintás pólók, crop topok, virágos miniszoknyák és rengeteg spagetti pánt, egyszóval minden, ami akkor trendi volt.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

shelivesinda90s (@shelivesinda90s) által megosztott bejegyzés

Carrie Bradshaw

Szinte minden listának van kötelező eleme, mely most ki más lehetne, ha nem Carrie Bradshaw? A máig stílusikonnak számító karakter 1998 óta diktálja a divatot és még mindig van mit tanulnunk tőle. Stílustrükkjei időtlenek, cipői meseszépek, míg szettjei egyszerre sikkesek és kaotikusak. Nincs olyan lookja, amit ne utánoznánk még ma is szívesen.

Gabrielle Solis

Mind emlékszünk a 2000-es évek legmeghatározóbb sorozatára, azaz a Született feleségekre. A 2004-ben indult széria népszerűségben a New York-i szingliség elé helyezte a Lila akác köz háziasszony-szerepét. A karakterek egytől egyig mind hibátlan – és nem mellesleg jellegzetes – stílussal rendelkeztek, viszont az Eva Longoria által megformált Gabrielle Solis még így is kitűnt közülük. A számtalan couture darabot, méregdrága kiegészítőket és persze rengeteg rózsaszínt felsorakoztató gardróbja ugyanis tökéletesen reflektált a legnagyobb Y2K trendekre. Így például ruhásszekrényében egyszerre kaptak helyet a bársonymelegítők és a kiskosztümök.

Blair Waldorf és Serena van der Woodsen

A Gossip Girl sokkal nyilvánvalóbb módon használta a divatot, mint ahogyan azt előtte megszoktuk, hiszen a készítők nem titkoltan akarták, hogy a New York-i elit tagjainak szettjei hatással legyenek a közízlésre. Így Blair preppy chic esztétikája és Serena bohémabb stílusa egyszerre indultak hódító útjukra. Előbbi miatt mind hajpántokat, csipkét, fodrokat viseltünk, míg utóbbinak köszönhetően sokkal bátrabban kezdtük el egymással kombinálni ruhatárunk már meglévő darabjait. A sorozatnak olyannyira sikerült elérni a célját, hogy Blair és Serena megjelenése máig bőven ad inspirációt egy-egy szettünkhöz.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Gossip Girl (@gossipgirl_family) által megosztott bejegyzés

Jessica Day

A New Girl Jessica Day karakterében Zooey Deschanel számára egy könnyen utánozható, mégis jellegzetes stílust álmodtak meg a stylistok. Kardigánok, A-vonalú ruhák, nagy szemüvegek, hajpántok, balerina cipők na és persze a frufru szükségeltettek ahhoz, hogy a nézők is könnyen elsajátíthassák a 2010-es évek preppy chic stílusát.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

New Girl (@officialnewgirl) által megosztott bejegyzés

Wednesday Addams

Meglepő lehet, de a Jenna Ortega által megformált Wednesday-t is stíluikonná avattuk, sőt a neki köszönhető „dark academia” esztétika nagyban hozzájárult ahhoz, hogy kicsit gótikusabb hangulatba kerüljünk a mindennapokban. Azoknak, akik imádják Wednesday stílusát, pedig kifejezetten jó hír lehet, hogy ősszel tovább kísérletezhetünk ezzel az esztétikával, a horrorból ihletet merített gorecore-ral.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Netflix US (@netflix) által megosztott bejegyzés

Bridgertonék

A hihetetlen népszerűségnek örvendő kosztümös dráma nagy hangsúlyt fektet a pompás jelmezekre, és az utóbbi években a régenskorszak számos ruhadarabja inspirálta a kortárs trendeket. Az idei nyár például tagadhatatlanul a Bridgerton-stílusról szól. A romantikus sorozat jelmeztervezői művészi megközelítést alkalmaznak a karakterek ruhatárának kialakításában, melyben az autentikusságot a modern elemekkel ötvözik. Az eredmény pedig szó szerint lenyűgöző, különösen az olyan főszereplők, mint például Penelope, Kate és Daphne esetében.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Bridgerton (@bridgertonnetflix) által megosztott bejegyzés

Nyitókép: Marc Piasecki/GC Images

Ha tetszett a cikkünk, ezek is érdekelhetnek:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: