Keira Knightley elárulta, kit választott végül karaktere, Juliet az Igazából szerelemben

A színésznő végre megválaszolta azt a kérdést, amire évek óta kíváncsiak vagyunk: Peter vagy Mark?

Bár a fantasztikus színészekkel teli szereplőlista már önmagában garancia volt a sikerre, azt valószínűleg még maga a forgatókönyvíró-rendező, Richard Curtis sem sejtette, hogy az Igazából szerelem kultúrtörténeti jelentőségű lesz. Ma, 18 évvel a bemutatója után még mindig minden idők egyik legjobb karácsonyi filmjeként tartják számon és felsorolhatatlanul sok helyen utalnak rá.

Elég, ha csak a Netflix egyik legfrissebb ünnepi romkomját, a Love Hardot hozzuk fel példaként! Ebben Nina Dobrev karaktere, Natalie lemásolja Mark (azaz Andrew Lincoln) szívfacsaró táblás jelenetét, és úgy vallja be az érzelmeit szerelmének. Sőt, a H&M még pólót is készített ezzel a párbeszéddel!

Igazából szerelem
A filmtörténelem egyik legszebb szerelmi vallomása (Fotó: TV2 Sajtószoba/Peter Mountain/Universal Studios)

Akkor most Peter vagy Mark igazából a szerelme?

Ám míg mi minden évben újra és újra bekapcsoljuk a filmet, addig akad valaki, aki a premier óta nem látta azt. Ő pedig nem más, mint az egyik főszereplő, a Julietet alakító Keira Knightley. „Nem, azóta sem néztem meg a filmet” – vallotta be a színésznő az Entertainment Weekly-nek adott interjújában, amiben a legfrissebb, szintén karácsonyi mozijáról mesélt. A Silent Nightban viszont egyáltalán nem számíthatsz romantikára, hiszen a sztár ezúttal egy horror vígjátékban bukkan fel.

Ennek ellenére Keira egészen biztos abban, hogyan végződhetett a Juliet szerelemi háromszöge. „Igen, tudom, hogy a férjemmel maradtam” – döntötte el a kérdést, amiről évek óta „vitatkoznak” az Igazából szerelem rajongói. A színésznő szerint tehát nem is lehet kérdéses, hogy a nő Petert (Chiwetel Ejiofor) választotta a párja legjobb barátja, Mark helyett. „Tudom, hogy meg kellene néznem a filmet, tudom” – ismerte el végül, majd hozzátette, furcsa érzéssel tölti el, hogy a saját filmjeit kapcsolja be.

A vérbeli Igazából szerelem-fanok egyébként biztosan tudják, hogy Richard Curtis 2017-ben megírta a romkom 15 perces minifolytatását, méghozzá egy adománygyűjtő kampány részeként. Ebben Julietet valóban a férje oldalán láthattuk, Mark pedig Kate Moss-szal jött össze.

Forrás: E! Online
Nyitókép: TV2 Sajtószoba/Peter Mountain/Universal Studios

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: