Egyhetes kihívás: minden napra egy kérdés, amivel fejlesztheted a párkapcsolatodat

Olykor minden kapcsolatban vannak hullámvölgyek, de ezzel a hihetetlenül erős és hatékony módszerrel újra lubickolhattok a boldogságban.

A társas kapcsolatok emberi létünk meghatározó elemei. Személyes boldogságunk és életünk teljessége szempontjából is alapvető fontosságúak. Ezeken a kapcsolatokon keresztül tudjuk megérteni és táplálni magunkban a szeretetet, az elfogadást, a megértést és még számos más mély érzelmet. Azonban a párkapcsolatunkat is folyamatosan ápolni kell, figyelmet, törődést és új energiákat kell belevinnünk ahhoz, hogy ne laposodjon el. Az első és legfontosabb lépés a jól működő kapcsolathoz a nyitott és őszinte kommunikáció, amelynek során feltérképezhetjük, megérthetjük partnerünk igényeit, vágyait, vagy akár félelmeit.

7 nap, 7 kérdés

A beszélgetés lehetőséget ad arra, hogy közelebb kerüljünk egymáshoz és megtaláljuk azokat a dolgokat, amelyek örömet és izgalmat hoznak életünkbe. Ha te is szeretnéd párkapcsolatodat jobban elmélyíteni és színesíteni, a következő héten minden este tegyetek fel egymásnak egyet a következő kérdésekből. Majd egy pohár finom bor társaságában adjatok magatoknak időt arra, hogy alaposan átbeszéljétek.

  1. Van bármire szükséged, amit nem kaptál meg tőlem, vagy úgy érzed nem kapsz eleget?
  2. Szerinted mi a legjobb abban, hogy egy pár vagyunk?
  3. Van valami, amit szeretnél velem csinálni, és még nem csináltuk?
  4. Mivel segíthetek neked most a leginkább?
  5. Milyen számodra egy tökéletes randi?
  6. Mit tehetnék, amitől a legjobban éreznéd magad?
  7. Kedves szavakra, vagy inkább fizikai érintésre van jobban szükséged?

Természetesen egy párkapcsolatban a kommunikáció mellett számos más dolognak is működnie kell, hiszen nem szabad elfelejtkezni a kedves szavakról, az apró ajándékokról és figyelmeségekről sem. Fontos, hogy megismerjétek egymás szeretetnyelvét, és azokon keresztül mindkét fél részére kielégítően tudjatok kommunikálni egymással.

Nyitókép: Paul Brandbury/ Getty Images
Forrás: Amelia Perri

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: