Készen állsz a meztelen cipők divatjára?

Az idei év cipődivatjában kétségkívül a kényelem kerül a fókuszba, azonban ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy le kéne mondanunk a mutatós lábbelikről. Így például egy „meztelen cipővel” máris kellő csavart adhatunk megjelenésünknek.

Aki követi a trendeket, már biztos találkozott a meztelen cipőkkel. A legnagyobb divatházak kifutóin már tavaly is láthattunk egy-egy ilyen darabot és miután a sztárvilág, illetve a street style nagyjai is magukévá tették az első ránézésre talán furcsának tűnő cipellőt divatját, nekünk sem kell félnünk tőle.

Minden a balerina visszatérésével kezdődött

Mint azt tudjuk, a balerina cipők az elmúlt egy-két évben szépen lassan, szinte észrevétlenül szivárogtak vissza a divatba. Azonban azt sejteni lehetett, hogy ez a trend nem áll meg a kifinomult duetone, vagyis a Chanel klasszikusát megidéző daraboknál. Ezt a teóriát Mary Kate és Ashley Olsen divatháza, a The Row hamar be is igazolta. Ők 2020-ban egy, minket harisnyára emlékeztető darabban kavarták fel a divat állóvizét. Majd jött az Alaïa, akik ugyan megmaradtak az időtálló fazonnál, viszont meshből készült és pánttal kiegészített balerinájuk mégis modern és szexi hatást kelt. Ez pedig már arra is képes volt, hogy egy igazi divathullámot indítson el. Az olyan “cipőnagyhatalmak”, mint Christian Louboutin és a Manolo Blahnik vagy a high fashion kiemelkedő képviselői is szívesen szálltak be ebbe az irányzatba. Így a Valentino, a Gucci és a Proenza Schouler is létrehozták saját variációikat.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Marianna Hewitt (@marianna_hewitt) által megosztott bejegyzés

Térhódítás a street styleban

A balerina cipők újonnali népszerűségéből kiindulva borítékolható volt, hogy ez a trend is gyorsan kinövi a kifutókat. A könnyed, egyszerre bájos, viszont mégis modern darabok pedig hamar helyet is követeltek maguknak az utcai divatban. Az Oscar-díjas színésznő, Jennifer Lawrence is hamar új kedvencévé avatta és a róla készült paparazzi-képeket látva úgy tűnik, az elmúlt pár évben egész szép gyűjteményt tudhat már magáénak. És ahogy az ilyenkor lenni szokott, a legnagyobb divatházak kreációiból inspirációt nyerve a fast fashion képviselői is kirukkoltak saját verzióikkal. A trendre először a Mango reflektált, akik a bőr bokapánttal felturbózott modelljük mellett sokak szívét meghódították egy kristálykövekkel díszített darabbal is.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Vogue Shopping (@vogue) által megosztott bejegyzés

Aki keres, az talál

Ha nektek is megtetszett ez a trend, van egy jó hírünk, hiszen nemcsak a Mango, hanem már szinte minden brand kínálatában megtaláljuk ezeket a tavaszi, színes pedikűrjeinket is megvillantó cipellőket.

Mango balerina, mango.com – 16.995 forint

A CCC-nél az Alaïa példáját követik, ahogy a Bershka is hasonló modelleket kínál. Viszont ha inkább valami bájosabbra vágynánk, akkor sem kell elkeserednünk, hiszen a Cipőfalván apró kövekkel díszített darabokat is találhatunk. De ha azért még nem érezzük teljesen magunkénak az irányzatot, egy bőrből fonott balerinával is elkezdhetjük a felzárkózást.

Bershka, zalando.hu – 9.995 forint ; cipofalva.hu – 11.990 forint ; ccc.hu – 12.995 forint

 

Nyitókép: @deborabrosa/instagram

Ha tetszett a cikkünk, ezek is érdekelhetnek:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: