Két hét alatt álomalak? Ezt a 9 tanácsot fogadd meg, mielőtt befizetsz egy testkezelésre!

Mi szükséges a csúcsforma eléréséhez? Megfelelő táplálkozás, rendszeres mozgás és alakformáló testkezelések. Azonban mielőtt bérletet veszel egy gyors sikert ígérő fogyasztó kezelésre, néhány dolgot érdemes átgondolnod.

Mi nők sok mindenre képesek vagyunk az ideális, a vágyott forma eléréséért, és néha emiatt el is vetjük a sulykot. Ha egy esküvőre vagy hivatalos, vagy egy tengerparti utazásra készülsz, érthető, hogy a legjobb formádat szeretnéd hozni. De ezeket általában nem pár héttel előtte tudod meg, ideje tehát időben elkezdeni a bomba formára gyúrni.

Tény, hogy idén tavasszal az időjárás sem adott túl sok motivációt eddig. Néha olyan hideg és szeles idő volt, hogy kifejezetten távolinak tűnt a nyár és a lenge ruhák időszaka. A szabadtéri mozgáshoz pedig végképp nem jött meg a kedvünk az esős napokon. Ám azt még így is tudjuk, hogy előbb-utóbb beköszönt a jó idő. Amikor aztán jöhetnek a rövidebb ruhák, szoknyák, amelyek – ha ellazsáljuk az időt – bizony nem úgy állnak rajtunk, ahogy szeretnénk. És ilyenkor jön a pánik, mert nem csak bele kéne férni a kedvenc, kis szűk feketébe, hanem az sem árt, ha jól is mutat rajtunk. Ebben a helyzetben pedig eléggé kiszolgáltatottak vagyunk, és a kétségbeesés olyan szinten úrrá tud lenni rajtunk, hogy azt is elhisszük, amiről pontosan tudjuk, hogy fizikailag nem lehetséges.

Éppen ezért ha olyan akciót látsz, amelyben azt ígérik, hogy két hét alatt két ruhaméretet lefaragnak rólad, azt a saját érdekedben engedd el. Ne ámítsd magad, azzal, hogy ez a valóság, még akkor sem, ha számos fényképpel illusztrálják. Kiszner Márta Acces Bars és testkezelőt kérdeztük, hogy mire érdemes figyelni, amikor testkezelést választunk. Márti gyógymasszőrként tisztában van a test anatómiájával, jelenleg pedig az Ötcsillagos Testszobrászat módszerével dolgozik, amelyben – ahogy a neve is jelzi – öt technológiát ötvöz, így széles körű ismeretekkel rendelkezik.

1. Maradj a realitások talaján

Bármennyire kritikus vagy magaddal szemben, a realitást is mindig tartsd szem előtt. Ha 10-20 kiló súlyfelesleged van, akkor első körben az étrendeden kell változtatnod. A testkezelés nem fogyasztógép, nem fogja eltünteti a több hónap vagy több év alatt felgyülemlett plusz kilókat.

2. Képzett szakembert válassz

Ne a sokszor megtévesztő hirdetések, hanem személyes ajánlás alapján válassz szakembert. Olyat, akiben meg tudsz bízni, akit jó szívvel ajánlanak. A megfelelő szakember nem csak a gépet tudja kezelni, hanem a szervezet működésével és a lehetséges kontra indikációkkal is tisztában van. Nem biztos, hogy a legtrendibb, a legújabb design szerint berendezett szalon a legjobb. A testkezelés szempontjából az alkalmazott technológia és a jól képzett szakember a legfontosabb. Bár a testkezelés nem végzettséghez kötött, és egy gép használatát akár egy hétvége alatt is meg lehet tanulni, az emberi test működése ennél jóval bonyolultabb folyamat. Ezért érdemes olyan szakembert választani, aki többféle kezelési móddal is tisztában van, és komolyabb végzettséggel is rendelkezik.

3. Legyél őszinte

A testkezelés bizalmi dolog, a ruháid mellet a gátlásaidat is le kell vetkőznöd. Onnan tudod, hogy megfelelő helyen jársz, ha az első alkalom egy állapotfelméréssel és alapos kikérdezéssel kezdődik. Ilyenkor muszáj őszintének lenned, ugyanis egy-egy kezelés komolyabban beavatkozik a szervezeted működésébe, mint azt gondolnád. A szakembernek muszáj tudnia, hogy szedsz-e gyógyszert, rendben van-e a vérnyomásod, volt-e mostanában fertőző betegséged, átestél-e műtéten, vagy éppen hormonálisan milyen szakaszban vagy. „Ezek mind befolyásolhatják a kezelés eredményességét, mert lehetsz éppen olyan állapotban, amikor nem tudjuk hatékonyan felvenni a harcot” – mondja Márti, hogy miért nem érdemes trükközni az első alkalomnál. Az sem baj, ha egy átfogó vérképet csináltatsz előtte, hiszen a túlsúlynak számos oka lehet. Például, ha a pajzsmirigy problémád van, akkor csak kidobott pénz egy testkezelés.

4. Tartsd be a szabályokat

Sokan úgy gondolják, hogy ha kifizetnek akár egy nagyobb összeget is a cél érdekében, akkor nekik nincs más dolguk, csak eljárni a kezelésekre. Ezzel szemben Márti mindig azt kéri, hogy ha már időt, pénzt rászán valaki egy kezelésre, akkor ne hátráltassa, hanem segítse a folyamatot. A kezelések során a testben elindul a méregtelenítés folyamata, amely a szervezeten belül is kifejti a hatását. Nem minden esetben kell komoly étrendi változást eszközölni, hiszen gyakran „csak” a feszesítés a cél. De ilyenkor is érdemes odafigyelni a táplálkozásra, mert akár egy pohár bor is tudja befolyásolni az eredményt. „Engem nem lehet becsapni, olvasok a testből. Látom, hogy reagál, vagy éppen nem reagál a kezelésre. Érzésből és tapintásból pontosan tudom, hogy milyennek kéne lennie a bőrszövetnek. S bár szeretik elhallgatni a vendégek, én mindig tudom, hogy mikor van alkohol a szervezetben, vagy ha túl sok volt a fűszeres étel, a sós, vagy cukros nassolás. Ha hetente egyszer eljön hozzám valaki, hétvégén pedig borul minden, abból nem lesz változás. Ilyenkor szokták azt mondani, hogy nem jó a kezelés. Pedig nem a kezeléssel van a baj, hanem a hozzáállással”.

Szakértőnk, Kiszner Márta

5. Türelem, türelem, türelem

Nos, mint tudjuk, ez az egyik legnehezebb dolog, mert a pénzünkért az eredményeket azonnal akarjuk. Egy testkezelés kúrára időt kell szánni, olyan nincs, hogy két hét alatt lejárunk 10 alkalmat, és azt várjuk, hogy attól teljesen kicserélődünk. „ A testkezelés nem varázslat. Az 5 alkalom a minimum, de ne legyen illúziónk ez nagyon kevés hölgynek elég. Elsőként be kell indítani a folyamatot, a lerakódott méreganyagok és a zsír feloldását, és a negyediknél szoktam látni, hogy reagál a szervezet. Fontos, hogy laza vagy kemény a kötőszövet, a lazát hamarabb lehet formálni, a kőkemény kötőszövetnél azonban dupla annyi idő szükséges. 10 alkalom után már a vendégek többsége komoly változást tapasztal, de ehhez elengedhetetlen a türelem. Általában heti egyszer, maximum kétszer elég kezelésre járni, mert ezek erős gépek, a szervezetnek szükséges időt hagyni a regenerálódásra, tisztulásra, pihenésre.

6. Igyál eleget

A kezeléssel felszabadított méreganyagok bekerülnek a nyirok- és vérkeringésbe, és a vizelettel, széklettel távoznak. Ehhez elengedhetetlen a megfelelő folyadékfogyasztás. Természetesen a cukros üdítők tiltólistásak, vízzel, vagy gyógyteákkal tudod hatékonyan segíteni a folyamatot.

7. Hatékony módszert válassz

A testkezelések hihetetlenül széles skálán állnak rendelkezésre, ezért térképezd fel, hogy melyik mit tud. Az Ötcsillagos Testszobrászat sem csoda, a különlegessége az, hogy a megfelelő sorrendben használt technológiák felerősítik egymás hatását. „Nyirokmasszázzsal kezdek, ezzel kinyitom a nyirokcsatornákat, ezt rádiófrekvencia, kavitáció és vákuummasszázs követi, a kezelés végét pedig téttekercseléssel zárom. Ez mind egy kezelésen belül van, ez az alapja mindennek. Nem véletlenül hívják a módszert testszobrászatnak, ami arra fókuszál, hogy legyen derék, megemelt a popsi, vagy formásabb a comb. Minden mozdulatnak megvan a lényege és természetesen a sorrend is nagyon fontos. A rádiófrekvencia közben mérem a külső testhőmérsékletet, mert csak akkor szabad elkezdeni, amikor már nem roncsolom a szövetet, amikor megolvadt a zsír” – foglalja össze Márti a kezelés lényegét.

8. Engedd el a belső gátakat

Előfordulhat az is, hogy valaki annyira nem tudja elfogadni a testét, hogy ez (is) hátráltatja a kúra eredményességét. Fontos, hogy ne egy elérhetetlen célt tűzzünk ki magunk elé, hanem olyat, ami a genetikai adottságainkkal megvalósítható. Legyél pozitív, bízz magadban és kezd el szeretni a tested. Ne hasonlítgasd magad másokhoz, mindenki egyedi, magadból hozd ki a legtöbbet!

9. Az eredmény nem tart örökké

Bármilyen kezelés mellett döntesz, legyél tisztában azzal, hogy az elért eredmény nem fog örökké tartani. A testkezelés is olyan, mint az edzés, kell a folyamatosság. Járj el rendszeresen fenntartó kezeléseke, ezzel kordában tudod tartani az elért eredményeket, és akkor jövő tavasszal nem kell előröl kezdened az egész harcot. „Számos pozitív tapasztalatom van ezzel kapcsolatban. Amikor érzékelik a vendégek a változást és a környezetükből is kapják a visszajelzéseket, akkor sokkal könnyebben váltanak életmódot. A kezelésekkel hozzásegítem őket egyfajta tudatossághoz is. Amikor a háromgyerekes, szétnyílt hasizmú hölgy azt mondja, hogy 20 év után újra fel mer venni fürdőruhát és sír, hogy végre nőnek érzi magát, az számomra is óriási öröm. Nekem is fontos, hogy legyen változás, és elégedett legyen a vendég. Senkit nem csapok be, nyílt lapokkal játszok és a közös munka után együtt örülök a vendégekkel.

Nyitókép: Ihor Bulyhin/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

 

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: