Nem csoda, ha majd széthasad a fejed!

Kemény hét vár a frontérzékenyekre

Kettősfront érkezett a hétfővel: az érzékenyek fokozott terhelésre számíthatnak! Az esernyődet ne hagyd otthon, inkább szerezz be egy mókás darabot!

Hétfőn kettősfront érkezett fölénk: ha érzékeny vagy a meleg- és hidegfrontra egyaránt, fokozott terhelésre számíthatsz, amelyeknek a tüneteire jobb, ha felkészülsz. Görcsös és gyulladásos panaszaid is lehetnek a fejfájás és az ízületi panaszok mellett, és az idősebbeknél az infarktus kialakulásának kockázata is megnő. A krónikus betegeknél vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, a panaszok mérséklése érdekében lehetőség szerint kerülni kell a fizikailag és szellemileg megterhelő tevékenységeket.

A frizurád is legyen szélbiztos!

A megerősödő szél fokozhatja a tüneteket, ez okozza az intenzív fejfájást, ingerlékenységet és nyugtalanságot is – mondják a meteoklinika.hu szakemberei. Próbáld meg tudatosan is kerülni a stresszes helyzeteket, és töltsd nyugodtabb körülmények között a hét napjait, ha teheted!

A hűvös, nyirkos idő kedvez a kórokozók terjedésének, ezért fontos, hogy folyamatosan erősítsd immunrendszered. Figyelj oda étkezéseidre, és kerüld a magas zsírtartalmú ételeket. Fogyassz minél több levest és vitamindús gyümölcsöt. A folyadék-utánpótlásról a hűvösebb időszakban sem szabad megfeledkezni, naponta 2-3 alkalommal fogyassz el egy csésze citrommal ízesített teát!

Tudatos táplálkozással erősítheted az immunrendszered!

Készülj rá, hogy országszerte esős, borult idő várható – az időjárás nem kedvez a szabadtéri tevékenységeknek. A kinti programok során mindenképp legyen nálad esernyő vagy esőkabát, és viselj réteges, vastag öltözetet!

A következő napokban még jelentős lehűlés is várható, azt ajánljuk, már most kezdd meg a felkészülést erre az időszakra.

A közlekedésben a csúszós utak és a csökkenő menetstabilitás jelentik a fő veszélyt. Fontos, hogy most még a megszokottnál is lassabban és körültekintőbben vezess, valamint tarts nagyobb követési távolságot a balesetek elkerülése érdekében.

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: