Kevin Costner felesége csúnya taktikát választott a válóper során

Újabb nézeteltérések lassítják Kevin Costner és Christine Baumgartner válását. A színész-rendező exfelesége több pénzt szeretne és taktikázni kezdett, ezzel azonban végül mindent elveszíthet.

Christine Baumgartner három hónapja adta be a válókereset, és azóta már el is költözött közös kaliforniai otthonukból. Május óta most látták nyilvánosan egy helyen Kevin Costnert és exfeleségét, amint természetesen nem együtt, de mindketten az  ügyvédi irodába igyekeztek. A fotósok lesben állva várták, hogy lencsevégre kaphassák az Oscar-díjas színész-rendezőt és Christine Baumgartnert. Kevin Costner fehér ingben, vászon nadrágban, tornacipőben és napszemüvegben érkezett, 49 éves neje pedig elegáns, fekete nadrágot, magassarkút és piros felsőt viselt. 

Az exfeleség 1,5 millió dollárt követel

Annak ellenére, hogy majdnem 20 évig voltak házasok, Kevin Costner és Christine Baumgartner között továbbra is feszült a hangulat. A legújabb fejlemények szerint a színész volt felesége a házassági szerződés értelmében 1,5 millió dolláros kifizetést kap Kevin Costnertől. Ugyanakkor Christine taktikázni kezdett, ezzel azonban nagyot kockáztat: akár a teljes összeget elveszítheti.

A 68 éves színész ügyvédei arra kérték a bíróságot, hogy kötelezzék Christine Baumgartnert bizonyos kérdések megválaszolására a házassági szerződéssel kapcsolatban. Kevin Costner ügyvédi csapata ugyanis azt állítja, hogy a színész volt felesége elterelő válaszokat ad, vagy teljes mértékben kitér előlük. A kérdések többek között arra vonatkoznak, hogy mielőtt Christine Baumgartner aláírta a házassági előtti megállapodást, tökéletesen értette-e a dokumentumba foglalt pontokat.

Piszkos játszmába kezdett

A novemberben kezdődő bírósági tárgyalásra azt a célt tűzték ki, hogy megállapítsák a házassági szerződés érvényességét. A színész ügyvédjei sérelmezik, hogy Christine Baumgartner nem hajlandó felelni a dokumentummal kapcsolatos fontos kérdésekre. Ezt azzal magyarázza, hogy nem érti az általánosan használt jogi kifejezéseket. Így nem ismeri el, hogy tökéletesen megértette volna a házasság előtti megállapodást. Christine nem hajlandó ismertetni, hogy mit értett meg a házasság előtti megállapodással kapcsolatos dokumentumból – állítja Kevin Costner ügyvédje. A színész jogi csapata visszautasította Christine Baumgartner kijelentését, miszerint a ránehezedő nyomás miatt írta alá a szerződést, és nem értette pontosan a szöveget. 

Saját csapdájába esett

„Ezzel ellentmond a házasság előtti megállapodás egyértelmű szövegének, amelyben Christine aláírásával elismerte jelezte, hogy önként és kényszertől, csalástól vagy jogosulatlan befolyásolástól mentesen kötötte meg a megállapodást” – folytatták az ügyvédek, akik szerint az exfeleség taktikai szempontokból húzza az időt.

Mit kockáztat ezzel?

A házassági szerződés megkérdőjelezésével Christine Baumgartner azt veszélyezteti, hogy végül egyáltalán nem kap kifizetést. A megállapodás egyik pontja ugyanis kimondja, hogy ha bármelyik fél megszegni szándékozik a házassági szerződést, az ügy nyertese jogosult a kártérítésre, amit a vesztes félnek kell megfizetni. 

És ez még nem minden…

Az egykori pár a gyerektartással kapcsolatos költségekkel kapcsolatban sem tudott megállapodni. Az exfeleség ügyvédei arra kérték a színészt, hogy ideiglenesen havi 129 755 dollár gyerektartást fizessen, aminek a pontos összegét, majd egy későbbi bírósági tárgyaláson határozzák meg. 

A két részre osztott tárgyalás november 27-én kezdődik, addig viszont mindenkit arra kértek, hogy a gyerekeik érdekében tartsák tiszteletben a magánéletüket. 

Forrás: People, Hello Magazine, Fox News

Nyitókép: C Flanigan / Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: