Ki kopog? Ki kopog? Ezzel az egyszerű technikával meggyógyíthatod magad

Végre egy olyan módszer, amihez nincs szükséged senki és semmi másra, csak a két kezedre! Kikopogtathatod magadból a betegségeket, az allergiát a stresszt, de akár a depressziót is – mutatjuk, hogyan!

Több filozófia szerint is igaz az, hogy elménk energiája fokozatosan változásokat idéz elő a testünkben, lényünkben. A szokásszerű, gyakran magunkban mantrázott gondolataink neurohormonális változásokat hoznak létre, és ha ezek kellően negatívak, szétzilálják a természetes energiamintáinkat és sebezhetővé válunk a különböző betegségekre, mentális problémákra. Ha a tükör előtt állva lekövérezed magad, vagy gyakran mondogatod, hogy én ehhez béna vagyok, az épp elég ahhoz, hogy felborítsd ezt az érzékeny neurorendszert, és előidézz valami kellemetlenséget.

Rákoppintok a meridiánodra

A kínai meridiángyógyítás, ami az akupunktúra alapja, azt mondja, hogy a meridiánok kapcsolják össze az elmét a testtel, ezért a testen lévő meridiánpontok enyhe ütögetésével megszűntethetőek a fájdalmak és betegségek, a lelkiek és a fizikaiak is. Az úgynevezett EFT, azaz Emotional Freedom Techniques (Érzelmi Felszabadítás Technikája) minden eddig ismert alternatív gyógymódtól különbözik. Hiszen ahhoz, hogy valaki elvégezze magán a kezeléseket, tulajdonképpen nincs szükség semmilyen külső segítségre. Az akupunktúrától eltérően ez egy non-invazív eljárás, meghatározott sorrendben és helyeken kell csak az ujjbegyekkel ütögetni a meridiánpontokat. Szóval ahelyett, hogy a fejedre koppintana bárki azért, mert negatív dolgokat állítottál magadról, inkább koppints te saját magadra. Ahhoz azonban, hogy a személyre szabott, pontos kezelést összeállítsák, szakemberre van szükség, hiszen más pontokat kell stimulálnia annak, aki depresszióval küzd, és mást annak, aki figyelemzavarral. Emellett a módszer hatékonyan alkalmazható hormonális betegségek, gyulladások, látás- vagy fülproblémák, fertőzések és függőség esetén is.

Sztárok titka

A kopogtatás tehát hatékony eszköz, amely nagyban hozzá járul a stressz csökkentéséhez, a szorongások leküzdéséhez és az életminőség javításához. Saját kezünkkel hozhatunk változásokat életünkbe. Pink, Boy George, és Russel Brand is ismeri ezt a nagyszerű módszert, és alkalmazzák önmagukon a fellépések előtti stressz levezetésére.

A gyakorlat során azonban ne felejtsük el, hogy mindenki egyedi és mindenki a saját útját járja, ezért a formula felállításához mindig forduljunk szakemberhez, és még véletlenül se alkalmazzuk magunkon azokat a kopogtatási rendszereket, amiket mondjuk a barátnőnk kapott a náthájára. Bontsuk le a falakat, gondolkodjunk holisztikusan és engedjük, hogy testünk természetes öngyógyító folyamatai beinduljanak a meridiánpontok stimulálása által.

 

 

Nyitókép: MICROGEN IMAGES/SCIENCE PHOTO LIBRARY/GettyImages
Forrás: Cservenkai Vivien EFT facilitátor

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

 

Legnépszerűbb cikkek: