Ki mondta, hogy a hummusz nem lehet csokis? Itt a legújabb őrület!

Különleges recept édesszájúaknak

Még minket, hummusz rajongókat is meglepetésként ért, hogy édes mártogatós is készíthető a csicseriborsóból. Ha csokira éhezel, lovagold meg a legújabb food trend hullámot, és próbáld ki ezt a nem mindennapi receptet!

Első hallásra furcsának tűnhet a csoki+csicseriborsó kombináció, de hidd el, megéri letesztelni! A lágy és krémes textúrája miatt leginkább a csokimousse-hoz tudnánk hasonlítani ezt az édességet, az ízén pedig egyáltalán nem érződik, hogy csicseriborsót tartalmaz. Desszertnek kiváló fogás, remekül passzol hozzá a gyümölcs, a keksz, a csipsz és a sós perec, de szinte bármilyen más rágcsálnivalóval is tálalhatod. Nos, készen állsz erre az újdonságra? 😉

Hozzávalók:

(8 adaghoz, 1 adag = 2 evőkanál)

  • 1 csicseriborsó konzerv (kb. 430 gramm)
  • 5 evőkanál tiszta juharszirup
  • 3 evőkanál édesítetlen kakaópor
  • 2 evőkanál krémes mogyoróvaj
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál lefőzött kávé
  • 1 teáskanál jódozatlan só
  • 2 evőkanál apró szemű csokipasztilla
  • 8 darab nagyméretű eper
  • 1 gála alma, felszeletelve
  • 1 csészényi mártogatnivaló chips
  • 1 csészényi sós perec

Elkészítés (10 perc):

1. Borítsd egy szűrőbe a csicseriborsót, csepegtesd le, majd mosd át a szemeket. Tedd a konyhai robotgépbe a juharsziruppal, a kakaóporral, a mogyoróvajjal, az olívaolajjal, a kávéval és a sóval együtt, és turmixold őket addig, míg sima állagú krémet nem kapsz.

2. Öntsd át a hummuszt egy tálba, és szórd meg a tetejét csokipasztillával. Eperrel, szeletelt almával és csipsszel tálald.

Nyitókép: laran2/Shutterstock

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Tedd meg a befizetéseidet, mi pedig megnöveljük a nyerési esélyeidet maximum 275 000 forintig. (x)