Még minket, hummusz rajongókat is meglepetésként ért, hogy édes mártogatós is készíthető a csicseriborsóból. Ha csokira éhezel, lovagold meg a legújabb food trend hullámot, és próbáld ki ezt a nem mindennapi receptet!
Első hallásra furcsának tűnhet a csoki+csicseriborsó kombináció, de hidd el, megéri letesztelni! A lágy és krémes textúrája miatt leginkább a csokimousse-hoz tudnánk hasonlítani ezt az édességet, az ízén pedig egyáltalán nem érződik, hogy csicseriborsót tartalmaz. Desszertnek kiváló fogás, remekül passzol hozzá a gyümölcs, a keksz, a csipsz és a sós perec, de szinte bármilyen más rágcsálnivalóval is tálalhatod. Nos, készen állsz erre az újdonságra? 😉
Hozzávalók:
(8 adaghoz, 1 adag = 2 evőkanál)
- 1 csicseriborsó konzerv (kb. 430 gramm)
- 5 evőkanál tiszta juharszirup
- 3 evőkanál édesítetlen kakaópor
- 2 evőkanál krémes mogyoróvaj
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál lefőzött kávé
- 1 teáskanál jódozatlan só
- 2 evőkanál apró szemű csokipasztilla
- 8 darab nagyméretű eper
- 1 gála alma, felszeletelve
- 1 csészényi mártogatnivaló chips
- 1 csészényi sós perec
Elkészítés (10 perc):
1. Borítsd egy szűrőbe a csicseriborsót, csepegtesd le, majd mosd át a szemeket. Tedd a konyhai robotgépbe a juharsziruppal, a kakaóporral, a mogyoróvajjal, az olívaolajjal, a kávéval és a sóval együtt, és turmixold őket addig, míg sima állagú krémet nem kapsz.
2. Öntsd át a hummuszt egy tálba, és szórd meg a tetejét csokipasztillával. Eperrel, szeletelt almával és csipsszel tálald.
Nyitókép: laran2/Shutterstock