Ki tervezte az IKEA legújabb kollekcióját? Hát persze, hogy egy törpe tacskó!

Limitált kiadású kollekciót dobott piacra a svéd bútorgyártó, amelynek egyik darabját az Instagramon jól ismert Mr. Chuck tervezte.

Trendi minimalista bútorok, megfizethető árak és könnyen összeszerelhető termékek – néhány jelző, amely az „IKEA” szó hallatán egyből az eszünkbe jut. Már ez is elég a sikerhez, de nem csak ezek az okok állnak amögött, hogy a svéd vállalat hegemóniája megkérdőjelezhetetlen a bútoriparon belül. Az innovatív ötletek, a fenntarthatóságra való törekvés, illetve az újabb és újabb kollaborációk mind a vállalat malmára hajtják a vizet. Elég csak a tavaly októberben bemutatott limitált kiadású kollekcióra gondolnunk, amelyet az egyik legnépszerűbb streetwear márka, az Off-White kreatív igazgatója tervezett. Virgil Abloh MARKERAD nevű kollekciójának darabjait szinte azonnal elkapkodták az üzletek polcairól.

Az IKEA a napokban „Mindsets” néven újabb limitált kollekciót dobott a piacra, amelynek célja, hogy a vásárlók elfelejtsék a mindennapok problémáit és egy kicsit ellazuljanak a szüntelen rohanásban. A termékeket 5 ausztrál alkotó ötletei alapján készítették el és mindegyik tervből csupán 1885 darab került a kínálatba. Ezek közül a legnagyobb sikert a Mr. Chuck által életre hívott darab érte el, amelynek tervezője egy négylábú házi kedvenc volt.

A projektet az IKEA 2019-es felmérése ihlette – a Life at Home Reportból kiderült, hogy az ausztrálok többsége úgy érzi, hogy a saját otthonukban sincs elég szabadidejük, nem tudnak a lelki jólétükre koncentrálni. Ezt a pandémia még tovább fokozta – a nyugalmas énidő fogalmát a koronavírus-járvány teljesen tönkretette. A súlyos problémát játékos megoldással próbálja orvosolni az üzletlánc. Mr. Chuck, az Adelaide-ban élő törpetacskó – aki az Instagramon irigylésre méltó rajongótáborra tett szert -, például egy olyan kirakót tervezett, amellyel a kisállatok és gazdáik közösen szórakozhatnak

A kollekció másik népszerű termékét, Emma Watkins álmodta meg, aki a The Wiggles nevű ausztrál zenekar tagja volt. A fából készült xilofon könnyen, kevesebb mint 15 perc alatt összeszerelhető és kiváló szórakozást nyújt minden korosztály számára. Emellett Fintan Magee, utcai művész különleges madáretetője is kiemelkedik a kínálatból. Az ismert alkotó egy díjnyertes kertésszel, Jason Hodgesszal közösen tervezte meg azt az absztrakt etetőt, amely puzzleszerűen állítható össze az udvaron. Az IKEA a Mindsets kollekcióval arra szeretné felhívni a vásárlók figyelmét, milyen fontos a mentális egészség megőrzése nemcsak ebben a rendkívüli helyzetben, hanem utána is.

Nyitókép: @mr.chuck.dachshund/Instagram

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: