Kiállították az első „unikornis engedélyt”, meglepő feltételekkel

Los Angeles megye egy Madeline nevű kislánynak adott hivatalos engedélyt arra, hogy unikornist tartson – már ha talál egyet.

Talán sokan fogjuk most a fejünket, hogy mi miért nem kérvényeztünk unikornis tartó engedélyt korábban. Hiszen, ha valami csoda folytán mégis létezik az állat, jogilag már nem lehet a mi házikedvencünk. Madeline legalább három lépéssel jár előttünk, ezért pedig meg is érdemli, hogy ő gondozhassa a csodalényt, ha esetleg hirtelen feltűnik egy példány valahol.

A fellegekben és két lábbal a földön

Madeline egyszerre jár a fellegekben és két lábbal a földön. Hiszen nemcsak a fantáziája élénk, de azt is tudja, hogy a bürokrácia útvesztői miként képesek szétverni az álmokat. Így előrelátóan engedélyt kért a Los Angeles-i állatvédelmi hatóságoktól egy egyszarvú birtoklására, ha talál egyet.

Marcia Mayeda, a megyei állatvédelmi osztály igazgatója egy szív alakú, rózsaszín fémcímkét küldött a kislánynak, amelyen az „Állandó Unikornistartó Engedély” felirat szerepelt, valamint egy színes plüssunikornist is ajándékoztak Madeline-nak.

Unikornis a hátsó udvarban

Az osztály válasza azután érkezett, hogy a kislány a múlt hónapban egy rövid levelet írt nekik: „Kedves LA megye, szeretném a jóváhagyásukat kérni, hogy legyen egy unikornis a hátsó udvaromban, ha találok egyet” – írta.

Mayeda elismerését fejezte ki a kislánynak, amiért „felelős állattartási magatartást tanúsít, és előzetesen engedélyt kért”, illetve „megfontoltan mérlegelte az állatok számára megfelelő, szerető otthon biztosításának a követelményeit”.

Az ügynökség a levelezésről, a jogosítványról, a medálról és a kitömött játékról képeket tett közzé közösségi oldalain, a lány vezetéknevét pedig kifeketítették.

Környezetbarát csillámpor, heti egy görögdinnye

Azonban az engedélyhez feltételek is társultak. Ezek pedig az alábbiak: a csodalényt elegendő napfénynek, holdsugárnak és szivárványnak kell kitenni, és a szarvát havonta legalább egyszer puha ruhával kell kifényesíteni. A feltételek között az is szerepel, hogy az állatra szórt csillámpor nem lehet mérgező és biológiailag lebomló anyagból kell készülnie. Illetve az egészséges életmód jegyében egy speciális diétát is előírtak: a csodalényt hetente legalább egyszer görögdinnyével kell etetni. Ilyen az igazi felelős „csodaállattartás”.

Forrás: TheGuardian.com
Nyitókép: Denis Ganenko / 500px / Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: