Szebb az élet, ha búcsút veszel tőlük: 7 mérgező embertípus, akiktől óva intünk!

Akiktől óva intünk

Nemcsak a lakásunkban kell időről időre rendet tennünk, de a minket körülvevő negatív embereknek is érdemes búcsút inteni. Szabadulj meg azoktól, akik ártanak neked!

1. Akik vonzzák a drámát

Mintha mindenhol történne valami, amerre járnak. Vagy ők csinálnak jelenetet, vagy csak egyszerűen magukhoz vonzzák. A legszebb, ha esetleg megvádolod őket azzal, hogy mindig drámát kreálnak, szemrebbenés nélkül letagadják, és mélységesen felháborodnak – vagyis drámáznak.

2. A pletykafészkek

Egy dolog foglalkoztatja őket jobban saját maguknál: az, ha más emberekről beszélhetnek. Igazi pletykabázisok, az sem érdekli őket, ha nincs valóságalapja a sztoriknak, amiket elhintenek szinte bárkinek, aki hajlandó meghallgatni őket. A legjobban azon bosszantják fel magukat, ha valamiről nem értesülnek.

3. A túl tökéletesek

Hatalmas kamu! Külsőre makulátlanok, folyamatosan hangoztatják elért sikereiket. Ez viszont csak a külső, amely egy összetört belsőt rejt. Ezek az emberek belül kevésbé szépek, mint amilyennek beállítják magukat, és rettegnek attól, hogy valaki behatol patyolatnak tűnő külsőségeik mögé.

4. Az energiavámpírok

Folyamatosan áldozati szerepben tetszelegnek; az élet, a szomszéd, a főnök, az ex mind-mind csúnyán elbántak vele. A figyelmedre szomjaznak, és ha azt nem kapják meg, te is felkerülsz a bántalmazói közé, mert ő úgy érzi, te vagy az, aki nem törődik vele és árt neki. Sokszor hazudnak, túloznak, hogy még több sajnálkozó tekintetet és odafigyelést zsebeljenek be.

5. A valóságmódosítók

Úgy mesélik a sztorijaikat, hogy az nekik a legkedvezőbb legyen. Ha valamit elrontanak, akkor nem azt nézik, hogy hol hibáztak, hanem elintézik egy vállrándítással, mondván: így alakult. Amikor pedig te mesélsz nekik arról, mennyire feldúlt vagy, közlik, hogy csak túldramatizálod, és nyugodj le.

6. A zöld szemű szörnyek

Mindig irigyek másokra – még a hozzájuk legközelebb állók sikereinek sem tudnak örülni. Úgy látják, hogy a szomszéd kertje mindig zöldebb. Mindent akarnak, ami másnak is megvan, így folyamatosan elégedetlenek magukkal. A többiekre állandóan féltékenyek.

7. Emberi tankok

Mindent lerombolnak maguk körül. Berobbannak mások életébe, felfordulást keltenek, és ez egyáltalán nem érdekli őket. Nem figyelnek a másikra, átgázolnak bárkin, hisz csak magukkal törődnek. A hátrahagyott kárra vissza se tekintenek.

Több mint valószínű, hogy legalább egyikőjükbe belefutottál már. A mérgező emberek elkerülhetetlenek, mert elsőre nem tűnnek rossz szándékúaknak. Ha lebuktattad őket, akkor pedig fuss gyorsan az ellenkező irányba.

Nyitókép: Look Studio/Shutterstock

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: