Kikapcsolódásra vagy feltöltődésre vágysz? Adunk három tippet a hétre!

Mit szólnál egy Londonban sikerrel játszott vígjáték hazai ősbemutatójához vagy egy borkóstolással egybekötött könyvbemutatóhoz?

Könyvbemutató borkóstolóval

mannalounge.hu

Igazán ütős párosítás az Alagút tetején található izgalmas helyszín, a Manna Lounge programkínálatában: az irodalom mellé ugyanis finom borok is járnak.

A Borgőzös évszázadok című könyv azt próbálja igazolni, hogy bor nélkül ugyan lehet élni, de nem érdemes, mert amikor ezt megpróbálták, annak soha nem lett jó vége. S hogy kinek szól?
Azt könnyebb megmondani kinek nem. Antialkoholistáknak. Ez ugyanis az élet boros oldaláról mesél,
de semmiképpen sem csak borszakértőknek és történészeknek, habár ők is találhatnak benne érdekességeket. A könyv egy virtuális utazásra hív hat országon és 500 éven át. Hat ország italozási történetéből az is kiderül, hogy a bor fogyasztása jobb bármely más alkoholénál.
Reményeik szerint nyilvánvalóvá válik, hogy a bor áldás az emberiségnek. Thomas Jefferson szerint a borissza népek soha nem olyan részegesek, mint a töményivók. Az emberiség legrészegebb korszakai ugyanis a töményekhez kötődtek. A vadnyugat a viszkihez, az ausztrál gyarmatosítás a rumhoz és az angol gin őrület, nem meglepően a ginhez, amihez azért némi terpentint és kénsavat is adtak a biztos hatás kedvéért.
A bor történelmi áttekintése és kóstolása mellé olyan exkluzív finomságok járnak, többek között, mint a hízott libamájpástétom, házi kalács, szőlőkaviár, a tépett marhahúsos óriás ravioli, aszaltszilva, pisztáciával, vagy a szurdokpüspöki vízibivaly, püspökkenyér, vörösboros körtével.

 Kiállítás

utazás
Fotó: martin-dm / Getty Images

Ezt a kiállítást azok is szeretni fogják, akik nem rajonganak feltétlenül a képzőművészetért.

Az Utazás kiállítás február 22-25. között lesz látogatható, a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban. Az Utazás kiállítás idén a látogatói igényeknek megfelelően megújul, interaktív programokkal egészül ki, amelynek köszönhetően minden korosztály számára évről évre újabb élmény- és inspirációszerzési lehetőséget biztosít, erre utal a kiállítás új neve is. Az Utazás+ Nemzetközi Turisztikai Kiállítás és Élményfeszt programkínálatának összeállításakor a szervezők törekedtek arra, hogy mindenki megtalálja a számára legfontosabb információt, ezért egy helyen és egy időben mutatkoznak be a hazai és külföldi desztinációk, valamint a Budapest Boat Show és a Karaván Szalon változatos járműparkja mellett az egyre népszerűbb közlekedési eszközök és az utazási módok széles választéka is. A kiállítás kiemelt témája az aktív és kalandturizmus lesz. Ha még nincs konkrét elképzelésed az évről, csak az a biztos, hogy utaznál, akkor itt garantáltan megtalálod, hogy melyek azok a helyek, ahova érdemes lesz utazni.

Színház

Mikecz Estilla és Mohácsi Norbert, fotó: Karinthy Színház

Szombaton mutatják be a Karinthy Színház színpadán a Lemons Lemons Lemons Lemons Lemons című darabot, amely jóval több, mint egyszerű romantikus komédia. Ezt a színészi jutalomjátékot már nagy sikerrel játsszák Londonban, a WestEnden, és remélhetőleg a hazai nézőknek is elnyeri a tetszését.

Sam Steiner igazi érzelmi hullámvasútra ülteti a nézőt színdarabjában: a két szereplő love storyjának darabkái alaposan össze vannak keverve az időben, ami a hagyományos történetmesélést egy sokkal izgalmasabb dimenzióba helyezi át. Vajon hogyan segít az igaz szerelem legyőzni azt a nehézséget, ha az ember száját naponta mindössze 140 szó hagyhatja el? A színdarab érdekessége, hogy a kétszereplős előadást Mikecz Estilla és Mohácsi Norbert játsszák, akik az életben is egy párt alkotnak.

Nyitókép: Karinthy Színház

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: