Újra hódítanak a ’90-es évek hajtrendjei

Változásra vágysz, de nem tudod pontosan, mit szeretnél? Ugorj vissza pár évtizedet a múltban! A kilencvenes évek beauty trendjei ugyanis máig divatosak. Elég, ha csak Jennifer Aniston ikonikus Rachel-frizurájára gondolsz.

Ha valami, hát a kiment a divatból kifejezés már rég kiment a divatból, hiszen legyen szó akár ruha-, make-up-, vagy hajtrendekről, a tervezők, a sminkesek és a fodrászok előszeretettel inspirálódnak a múltból. Ráadásul a 90-es évek igazi aranybánya, ha valakinek ihletre lenne szüksége. Elég, ha csak az 1994-ben debütáló Jóbarátok-sorozatra gondolunk: a bemutató után rengeteg nő szeretett volna Rachel-frizurát vágatni magának. És persze ki ne vágyott volna Julia Roberts fantasztikus fürtjeire az 1990-es Micsoda nő! romkomból?

Vannak egyébként, akik azt mondják, a jelenlegi, szorongással teli években jóleső érzés visszautazni egy kicsit az időben és nosztalgiázni egy olyan korszakról, ami mai fejjel szinte gondtalannak tűnik. Íme néhány hajtrend a kilencvenes évekből, ami 2021-ben is hódít!

1. A Rachel-frizura

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Friends (@friends) által megosztott bejegyzés

Bár Monicát és Phobe-t is nagyon szeretjük, nem kérdés, hogy a legtöbb Jóbarátok-fan Rachelre akart hasonlítani – és ez a mai napig így van. Sőt, Jennifer Aniston ikonikus frizurájának elkészítése már TikTok-trenddé is vált!

@asapabesattempted rachel’s 90s hairstyle 💓♬ original sound – meme rivera ミ☆

A Rachel-lookot olyanok is kipróbálták már, mint Selena Gomez vagy Bella Hadid, a szalonok pedig előálltak a 2.0-ás változattal, amit a 2021-es évhez adaptáltak.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

SAL SALCEDO (@salsalhair) által megosztott bejegyzés

2. A vörös tincsek

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

geri (@therealgerihalliwell) által megosztott bejegyzés

1994 nemcsak a Jóbarátok éve volt: ekkor alakult meg minden idők egyik legsikeresebb csajbandája, a Spice Girls. Melanie Brown, vagyis Mel B („Scary Spice”), Melanie Chisholm, azaz Mel C („Sporty Spice”), Emma Bunton („Baby Spice”), Geri Halliwell („Ginger Spice”) és Victoria Beckham („Posh Spice”) hatására nők ezrei jelentkeztek be a fodrászukhoz. Geri feltűnően merész vörös tincseit például Bella Hadid is simán bevállalta már.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Bella 🦋 (@bellahadid) által megosztott bejegyzés

3. Az apró fonatok

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Janet Jackson (@janetjackson) által megosztott bejegyzés

A hajszínek mellett azok a mikrofonatok is visszatértek a kilencvenes évekből, amelyek például Brandy vagy Janet Jackson védjegyévé is váltak akkoriban. A fodrászok azért szeretik ezt a technikát, mert teret ad a kreativitásnak: a mikrofonatok leengedve, félig feltűzve, lófarokban és kontyba rendezve is jól néznek ki. Egyébként azt mondják, a long bob frizurák a legtökéletesebbek ahhoz, hogy egy kicsit Janet Jacksonná válhassunk. Ráadásul, ha szétbontod a tincseid, hajformázó nélkül is csodálatosan hullámosak lehetnek a fürtjeid.

4. A rövid az új szexi

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Halle Berry (@halleberry) által megosztott bejegyzés

2021-ben újra divatosak lesznek a rövidre nyírt frizurák, mint például a gomba – a fodrászok úgy látják, hogy az emberek nyitottabbak az extrémebb változásokra is. De bátran kipróbálhatod a pixie-t is, amit Halle Berry és Toni Braxton is előszeretettel viselt. Cindy Crawford lánya például lazán megvált a hosszú tincseitől.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Kaia (@kaiagerber) által megosztott bejegyzés

Forrás: Well+Good
Nyitókép: NBC Universal/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: