Kimerültél? Töltődj fel pár óra alatt, a következő 5 day spa valamelyikében!

Ha estére lemerültek az akkumulátoraid, és érzed, hogy már a Netflix sem segíthet rajtad, akkor látogasd meg valamelyik Day-spat, hogy kiengedd a gőzt és újjászülethess.

Helló Ősz! Mi bizony nem szomorkodunk, a hűvösebb időjárás miatt, hiszen annyi csodálatos programlehetőség van ilyenkor is. Magyarország a thermálfürdők országa, büszkék lehetünk gyógyhatású vizeinkre, élvezzük hát ilyenkor, amikor a kültéri programok köre leszűkül. Rengeteg lehetőség adódik szerte az országban, most az úgynevezett day-spakból gyűjtöttünk nektek párat.

1. Irgalmasok Veli Bej Fürdője

Budapest egyik legrégebbi termálfürdőjében páratlan történelmi környezetben pihenheted ki magad egy fárasztó nap után, vagy akár közben is. Ha tudsz lopni magadnak ebéd helyett néhány órát, akkor a gőzkabinokkal felszerelt, 5 medencés törökfürdőből új emberként térhetsz vissza a munka világába.

2. Mandala Day Spa

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Mandala Day Spa (@mandaladayspa) által megosztott bejegyzés

A Mandala luxus minden tekintetben. Az orientális hangulatú day-spaban a masszázstól a hammamon keresztül a spirituális fürdőig minden érzékedet elkényeztetik. Sőt időnként nagyszerű programokkal, például jógával, vagy hangtálas estekkel várnak egy kis kikapcsolódásra, ezért érdemes követni az oldalukat.

3. Árpád fürdő Székesfehérvár

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Árpád Fürdő (@arpadfurdo) által megosztott bejegyzés

Ha valamit köszönhetünk a törököknek, akkor az a fürdőkultúra, aminek nyomai a mai napig fellelhetők. Merülj bele a day-spa medencéjének habjaiba, és kényeztesd hátadat a derékmasszírozókkal és különféle buzgárokkal. A sószobában az őszi nátha tüneteit enyhítheted, vagy előzheted meg, majd a végén kipihenheted magad a kényelmes tepidáriumban. A fürdő szaunavilágában különleges szaunaszeánszokon vehetsz részt, amelyek nemcsak a tested, de a lelked is feltöltik.

4. Gellért fürdő

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Krisztian Bodis (@budapestimages) által megosztott bejegyzés

Bár a Gellért nem kifejezett day-spa, de megkerülhetetlen, ha kényeztetésről van szó, és akár pár órás jegyet is vásárolhatsz. Képzeld el magad a gyönyörű szecessziós gyógyfürdő nátriumban, kálciumban és szulfátokban gazdag medencéiben, kényeztesd magad egy lávaköves masszázzsal vagy üdítő vörösboros fürdővel.

5. Beer Spa

Először mi is kicsit elcsodálkoztunk, hogy ilyesmi egyáltalán létezik, de aztán leesett a tantusz: ha le akarod venni a pasidat a lábáról, akkor ezzel a programmal garantáltan megteheted. Persze csak akkor, ha a párod szereti a sört. Ugyanis ebben a Széchenyi fürdőben, elhelyezett sörspában akármennyit fogyaszthattok belőle, miközben a termálvíz előnyeit élvezitek.

Nyitókép: Fabio Formaggio / EyeEm/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: