Magabiztosság és szálkás izomzat – Kipróbáltuk a bokszot

Vezesd le a stresszt néhány jól irányzott ütéssel!

Unod a kondizást és a futást? Szeretnél kidolgozott hasizmot és feszes karokat? A boksz az egyik legizgalmasabb és legváltozatosabb sport, amit csak kipróbálhatsz – nem véletlen, hogy a szupermodellek egyik kedvenc mozgásformája!

Ciki vagy nem ciki, én bevallom, azért próbáltam ki a bokszot, mert akárhány videót megnéztem a Victoria’s Secret modellek edzéstervéről, szinte mindannyiuk rutinjában szerepelt ez a mozgásforma. És ki ne akarna a magas, hosszú combú, gyönyörű angyalokra hasonlítani? Ráadásul az is csábító volt, hogy nem a szokásos, monoton gyakorlatokat kell végezni, mint sok más órán, hanem valóban változatos és izgalmas minden perce. Én egy teljes évig jártam edzésekre.

Egy óra hatvan percig tartott, ennyi idő alatt maximálisan sikerült elfáradnom minden alkalommal. Aki még nem volt ilyen edzésen, azt gondolhatja, hogy az egész csak az ütésekről és a rúgásokról szól, de ez koránt sincs így. Az óra repertoárjában szerepelt még a guggolás, az ugrálókötelezés, a felülés és a medicinlabda-dobálás. A különböző gyakorlatok között 10 perces blokkokban bemehettünk a ringbe is, és kiadhattuk magunkból a feszültséget. A boksz során természetesen nincs éles küzdelem, csupán az edző által feltartott „védőkesztyűt” kellett ütni, amely elképesztően megdolgoztatja a karokat, ráadásul folyamatos koncentrációt igényel – éppen ezért azoknak különösen ajánlom ezt a mozgásformát, akik hamar ráunnak a monoton gyakorlatokra. Itt nincs két egyforma óra, nincs két egyforma bemelegítés és nincs két egyforma levezetés sem.

A bemelegítésben gyakran szerepelt az ugrálókötelezés is Fotó: Jacob Lund/Shutterstock

Az alakom sokat változott ettől a sporttól, szálkásabb és feszesebb lettem, de izomépítésre nem ajánlanám. Ha ez a célod, akkor a bokszot nem neked találták ki. Amennyiben szeretnéd kipróbálni ezt a mozgásformát, van néhány tippem, amelyeket jó, ha betartasz. Például arra vonatkozólag, hogy mit vigyél magaddal:

  • bandázs (akár kesztyű, akár szalag formában – az utóbbit időigényesebb feltekerni, amíg nincs benne rutinod)
  • bokszkesztyű –  bár a teremben is adnak, de sokkal higiénikusabb, ha sajátot viszel
  • könnyű, kényelmes cipő
  • hosszú nadrág – mivel itt rúgásokat is végezni kell, sokkal kellemesebb élmény lesz, ha védi valami a sípcsontod
  • sportmelltartó – igen, még akkor is, ha A vagy B kosaras vagy, mert folyamatosan ugrálni fogsz

Én csak ajánlani tudom ezt a sportágat mindenkinek, aki magabiztosságra és szép, szálkás izomzatra vágyik – amennyiben heti három edzést be tudsz iktatni, pár hónapon belül garantáltan látványos lesz az eredmény.

Nyitókép: Zeljkodan/Shutterstock

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: