Lendülj formába a bikiniszezonra: próbáld ki te is a Gymsticket!

Sokoldalú sporteszköz, amit akár otthon is bevethetsz

A diéta mellé jól jönne egy jó kis alakformáló gyakorlatsor? Az edzéshez vesd be a fitneszszalag és bot kombinációját: a Gymsticket! Nálam bevált!

Egy eszközbemutatón találkoztam először a Gymstickkel, amely két gumiszalagból és egy edzőbotból áll. Első ránézésre nem gondoltam volna, hogy egy ilyen egyszerű eszközzel ennyi gyakorlatot el lehet végezni, de a bemutató végére rájöttem, hogy az egész testemet át tudom vele mozgatni. 

Mi az a Gymstick?
A Finnországból származó, funkcionális sporteszköz egy tornabot és egy gumikötél kombinációja. Ízületkímélő módon végezhetsz vele hatékony izomerősítő, állóképesség-fejlesztő, alakformáló gyakorlatokat. Sokoldalú kihasználhatósága miatt világszerte egyre népszerűbb.

Keményebb, mint hinnéd!

A Gymstick az ellenállást használja ki, ezzel erősíti a törzsed, a lábaid és a karjaid izomzatát. Ami engem illet: a 45 perces edzés huszadik percében már eléggé égett a karizmom, így nagyon örültem, hogy végre lábedzésre válthattam…

Ezeket a gyakorlatokat próbáltam ki:

  • A tricepszeim és bicepszeim átmozgatásához az egész testsúlyomat a botra helyeztem. Közben a bothoz rögzített gumikötelekbe kapaszkodva végeztem erősítő gyakorlatokat.
  • A lábaim edzéséhez négykézlábra ereszkedtem, a kezeimet (tenyérrel lefelé) a Gymstickre tettem, majd a gumiköteleket a lábfejeimre csatoltam, és váltott lábbal szamárrúgásokat csináltam.
  • Végül kitöréseket, magas térdemeléseket és  guggolásokat kellett végeznem, amik egyébként sokkal nehezebbek ezzel az eszközzel.

Leginkább az fogott meg a Gymstickben, hogy saját magamnak állíthatom be a nehézségi fokokat. Például, amikor úgy érzem, jól megy a gyakorlat, csak feltekerem a gumikötelet a bot két oldalán, hogy feszesebb legyen, ezzel növelve az ellenállást. Viszont ha már alig bírja a hasizmom a nehezített felülést, kicsit lazítok a köteleken, és így folytatom a gyakorlatot.

A farizmodat például így erősítheted a Gymstickkel

 A mozgásforma előnyei:

  • magas szinten terheled az izomzatod, így rövid idő alatt érhetsz el komoly eredményeket
  • nemcsak erősebb leszel az edzéstől, hanem sokkal szálkásabb is
  • javítja a testtartást, képes megszüntetni a derék- és gerincproblémákat
  • a sok izom együttes terhelése következtében rengeteg kalóriát égethetsz el
  • rendkívül változatos gyakorlatokat végezhetsz vele, az egész testedet át tudod mozgatni
  • látványosan javítja az állóképességet, mert ez a komplex terhelési forma optimális igénybevételt jelent a szív- és keringési rendszernek

A Gymstick egyébként nagyon praktikus eszköz, kis mérete lévén – egy jógamatrac nagyságú táskában is elfér – akár a konditerembe is magaddal viheted, ha ott még nincs ilyen kellék. Bármilyen életkorban használható, sőt, a kevésbé rutinos, kezdő sportolóknak is remek kihívás! Akár gyógytorna során vagy rehabilitációs célokra is nagyszerű.

Szerezd be otthonra!

Nincs kedved az edzőteremben izzadni? Az esti órákban a négy fal között is edzhetsz a Gymstickkel! A szokásos edzési rutinodba egyszerűen beillesztheted az eszközt, de mielőtt rászánnád a pénzt, mindenképpen teszteld le!

Az otthoni edzéshez less el néhány gyakorlatot ebből a videóból!

https://www.instagram.com/p/BlqCCAzlveP/

Ahogy böngésztem a neten, láttam, hogy már aquafitnesz órákon is használják egy speciális változatát.

Őszintén szólva, egészen felcsigázott ez az infó, azt hiszem, meg is van a következő kihívás!

Beszereznél egyet otthonra? Itt érheted el:
Az eszközt webshopokból tudod megvásárolni. Az ára egyéb fitneszeszközökhöz képest kicsit magasabb: 20 000 forint közül mozog.

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: