Kipróbáltuk a kundalíni jógát, ami saját magunk megértésén keresztül ajtót nyithat egy boldogabb életre

A tudat és éberség jógája a kundalíni, egy út bárki számára, aki sikerrel szeretne fejlődni, és megbirkózni korunk kihívásaival.

A kundalíni a tudat és az éberség jógája, egy évezredeken alapuló, holisztikus jógikus módszer. A gyors belső fejlődés és a lélek megtapasztalásának egyik leghatékonyabb eszköze. A kundalíni segít visszatérni a középpontunkhoz, és harmóniába, egységbe kerülni önmagunkkal, emellett segíti a jelenben való létezést, és a jelen fontosságának megtapasztalását. Egy út bárki számára, aki sikerrel szeretne megbirkózni korunk kihívásaival.

A kundalíni-jóga tudományában, a szexualitás és a spiritualitás összekapcsolódik egymással. A kundalíni-jógát, arra fejlesztették ki, hogy a szexuális energiákat az alsóbb testrészekből, a felsőbb csakrákba emelje, és átalakítsa spirituális energiává. Ha már voltál bármilyen más típusú jógaórán, akkor meglepetés lesz, mert a kundalíni óra egészen más. Van sportértéke is, alkalmazzák benne az alap ászanákat, de sokkal mélyebb módokon. Aki még életében nem sportolt, az is nyugodtan belevághat, de azért egy kis izomláza neki is lesz a végén.

Láthatatlan védőpajzs

A kundalíni célja, hogy felkészítsen, egy magasabb szintű tudatosságra, egészséges, kiegyensúlyozott, fizikai, mentális, érzelmi és szexuális életre. Ez a szemléletmód, új lehetőségeket nyit kapcsolatainknak, és életünk szinte minden más területén is. Így az óra során speciális gyakorlatok, ászanák, mudrák, (kéztartások), mantrák ötvöződnek, amelyekkel a test, a szellem és a lélek egyensúlyba kerül. A mantrák, amelyeket a kundalíni óra során rezgetnek a résztvevők, kitisztítják az energia csatornákat, megemelik a tudatállapotot. Eljuttatnak az egyetemes rezgés és szeretet szintjére, megvédenek az alacsonyabb rezgésekkel szemben. Azt mondják, a fehér szín megkönnyíti az energiák áramlását, így ha teheted, világos színben, és kényelmes sportruhában érkezz kundalíni órára. Haladóbbak a végére turbánt, vagy kisebb fehér törölközőt hozhatnak, amivel az energiák benntartását segíthetik elő. Mivel a kundalíni erőteljes átalakító óra, nem kell megijedni ha úgy érzed legszívesebben elsírnád magad. Engedd szabadjára érzelmeidet. Nekem -attól függően éppen mi jön fel- a sírástól az abbahagyhatatlan nevetésig volt már minden. Itt senki sem fog rád meredt szemekkel nézni, mindenki magával, és a saját folyamataival foglalkozik.

Cservenkai Vivien Liv Tara Kaur óráit egy csodálatos műteremben, Nagy Boglárka gyönyörű festményei között tartja, különös figyelmet szentelve a telihold és újhold segítő energiáinak.

A Jógák királynője

Egészséges testtel, és lélektudatos elmével, jelentőségteljesebb kapcsolatokat vonzhatunk be életünkbe és ápolhatunk. Olyanokat, amelyek a szeretet, életöröm, és béke magasabb szintjén vibrálnak, ezáltal sokkal áthatóbbak és örömtelibbek. Nem véletlenül nevezik a kundalínit a jógák királynőjének is. Ahhoz, hogy energiáink rendben legyenek, kiegyensúlyozott energiarendszerre, van szükségünk. A kundalíni-jóga tisztítja a bennünk lévő blokkokokat, elakadásokat, káros tudatalatti mintákat. Segít átalakítani a minket már nem szolgáló szokásainkat.

Párkapcsolat

A szexualitáson keresztül, is meg tudjuk tapasztalni, a bennünk lévő Isteniséget, de ahhoz hogy ez megtörténjen először saját magunkat kell megtalálnunk és megszeretnünk. Ezután találhatunk rá az igazi szerelemre, igazi partnerünkre. Először, önmagunkban kell megtalálnunk a boldogságot, biztonságot és békét, ezután tudjuk ezeket az energiákat párkapcsolatunkon belül is bevonzani.

Meditáció

Nem kell megijedni, ha még életedben nem meditáltál, itt könnyen fog menni. Az óra végére a tested a lelked és az elméd szinte könyörögni fog azért, hogy magadba szállhass, átalakuljanak benned az óra során felszínre került dolgok. A kényelmes relaxációt hangtálak, csengők, zenék segítik, amelyek önmagad világába vezetnek vissza.

Cservenkai Vivien Liv Tara Kaur 2-es szintű Kundalíni-jógaoktató, Prana Nadi energiagyógyász, Kronobiológus, Tarot elemző, Ingás sorstisztító, Numerológus, lélekállító.

Nyitókép: Cservenkai Vivien Facebook-oldala

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: