A meditációs app, ami segített lemenni alfába – kipróbáltuk

Én és a virtuális jógim

A meditáció eddig valamiért kimaradt az életemből, de az utóbbi időben úgy éreztem kell valami, ami feltölt energiával! Mindehhez, csak, hogy biztosra menjek, egy applikáció segítségét vettem igénybe.

Az egész úgy kezdődött, hogy szükségem volt pár perc nyugalomra. Vasárnap délután túl a porszívózáson és a tiszta ruhák vasalásán még rengeteg dolgom volt, így esélytelennek láttam a délutáni szundítást. Valahonnan mégis energiát kellett nyernem, ezért egy virtuális jógihoz fordultam: letöltöttem a Stop, Breathe & Think meditációs appot.

Rendesen megadtam a módját, beizzítottam a házi diffúzoromat, levendula-citromfű keveréket töltöttem bele és kiszellőztettem, hogy friss levegővel töltsem meg a szobát. Mire letöltődött az applikáció – kb. 20 másodperc – készen álltam a meditációra. Végignyújtóztam az ágyamon, majd a jógi közölte, hogy helyezkedjek ülő pozícióba. Oké, így is jó lesz.

Így zajlott a meditáció

Először egymásután több mély lélegzetet vettem, hogy az app felmérje az állapotomat, majd megadtam néhány adatot arról, hogyan érzem magam fizikailag, mentálisan és lelkileg. A becsekkolás után a megadott paraméterek alapján a program felajánlott néhány lehetőséget, végül a hála-meditáció mellett döntöttem. Az oldalon korábban már mi is írtunk erről a meditációról.

Az 5 perces programhoz felvettem egy kényelmes ülő pozíciót, majd megnyomtam a lejátszás gombot. A telefonomból egy bársonyos női hang szólt hozzám, és instrukciókat adott azzal kapcsolatban, mit tegyek, mire gondoljak, mire koncentráljak. Nem volt zene, csak a mondatok közötti hosszú csend – amelyek alatt képtelen voltam megállni, mindig kinyitottam a szemem, és lestem, mennyi idő van még hátra.

Gyakorlat teszi a mestert

Igaz, elsőre nem éreztem magam a világ leghálásabb emberének, de elkezdett érdekelni a dolog. Nem töröltem le az appot, mert nagyon jó volt ezt a pár percet magamra szánni. Az applikáció hátránya, hogy angol és spanyol nyelvű programjai vannak, így aki nem beszéli folyékonyan ezeket az idegennyelveket, annak nehezebb lesz a kikapcsolódás. Ugyanakkor felfoghatjuk egy nyelvleckének is egyben!

Nyitókép: New Africa/Shutterstock

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: