Kis fesztiválkörkép: ezekkel a programokkal felejthetetlen lesz a nyár!

Zene, tánc, koncertek, művészetek, színházi előadások – a nyári fesztiválszezon ideje alatt vidéken is számos izgalmas program vár. Íme, néhány közülük, amiért érdemes nyakadba venni az országot.

Ha egész évben pörögsz, szervezkedsz, és folyamatosan kattog az agyad, akkor most dőlj hátra, és válassz egy kedvedre való fesztivált. Itt nem lesz feladatod a programmal, az étkezéssel, csak azt kell kiválasztanod, hogy melyik az, amelyikből a legtöbbet tudod kihozni pár nap alatt.

Kőfeszt

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Kőfeszt (@kofeszt) által megosztott bejegyzés


Magyarország (egyik) legszebb területén, a Káli-medencében, idén már 5. alkalommal kerül megrendezésre augusztus 2-6. között, a Nyugalom fesztiváljának is nevezett rendezvény. Az egész napos programok összeállításakor a szervezők minden korosztályra gondoltak, így folyamatosan lehet kézműveskedni, vagy a kirakodóvásáron kincseket vadászni. A zenei kínálat rendkívül színes és izgalmas, fellép többek között Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák, Pál István Szalonna és bandája, Tóth Gabi, a Szent Efrém énekegyüttes, Lovászi Edina, a Swing Girls és Pély Barna is. Több képzőművészeti kiállítás, interaktív gyerekprogram, lovasbemutató és táncház is színesíti a folklórt és a hagyományőrzést fókuszba helyező, egyedülálló rendezvényt. Az 5 napos esemény valódi kuriózumnak számít a fesztiválok kínálatában, ugyanis minden program ingyenes. A KŐFESZT-nél jobb lehetőség biztos, hogy nem lesz nyáron, ha többnapos fesztiválra mennél, ugyanis a MÁV és a Volánbusz jóvoltából kedvezményes áron lehet utazni is a Káli-medencébe.

Jazz Piknik

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Paloznaki Jazzpiknik (@jazzpiknik) által megosztott bejegyzés


A jó borok, és a jó zene kapcsolata adta a Paloznaki Jazz Piknik alapötletét 2012-ben. De a szervezők nem titkolt célja volt az is, hogy egy kisebb, családiasabb hangulatú rendezvényt hozzanak létre a Balaton északi partján. A legjobb hazai és nemzetközi előadók mellett fontos a minőségi gasztronómia, a helyi termelők jelenléte és a fenntarthatóságra való odafigyelés is. Idén augusztus 3-5. között ismét négy színpadon zajlanak a programok, az előadók között pedig olyan ismert nevek is feltűnnek, mint Rick Astley, Nik West, az Incognito, a Level 42, Ivan & The Parazol, aZorka, Manaky, a Barabás Lőrinc Quartet vagy Gyémánt Bálint és Oláh Krisztián. Jó hír – ha a zenei kínálat mellett az alkoholról sem szeretnétek lemondani -, hogy a rendezvényre külön buszjárat is indul.

Művészetek Völgye


Július 21-30. között kínál kiváló kulturális programokat, az idén 32. éves Művészetek Völgye, Kapolcson és környékén. Az ország legnagyobb összművészeti fesztiválja idén új helyszínekkel, és kétezerkétszáz (!) programmal várja a látogatókat. A rendezvényen a koncertek felszabadultsága és a csodálatos Balaton-felvidéki környezet mellett tíz napon át lehetsz részese egy igazi alkotó közösségnek. A Művészetek Völgye épített színpadok helyett három falu, Kapolcs, Taliándörögd és Vigánpetend utcáit, épületeit, intézményeit varázsolja koncerttéré, galériává és színházzá. Az igazi kapolcsi rekorderek, akik az első pillanattól részesei a rendezvénynek Hobo, és a Kaláka, akik természetesen idén is jelen lesznek. Új fellépő a Művészetek Völgyében Zorán, aki hosszú évek után, idén először vállalt fesztiválfellépést. De több jubileum is köthető lesz az eseményhez, fellép a 30. születésnapját ünneplő szombathelyi Anima Sound System, a 20 éves Punnany Massif, és az idén 10 éves Bagossy Brothers Comapany is. A 30Y jó pár éve fix fellépőnek számít, de ott lesz – többek között- a Margaret Island, a Carson Coma, az Irie Maffia, a Kiscsillag, a Budapest Bár, és pár év kihagyás után, idén a rajongók legnagyobb örömére a Quimby is visszatér.

Vidor Fesztivál


 Augusztus 25. és szeptember 5. között rendezik meg Nyíregyházán a Vidor Fesztivált, amelynek keretén belül mintegy huszonnégy színházi előadás lesz látható. A kilenc napig tartó összművészeti seregszemle színházi része a Karinthy Színház Nagymester című darabjával kezdődik, de Nyíregyházára látogat Az apa című előadással a Vígszínház is, míg a Játékszín a Teltház című komédiát viszi el a nyírségi megyeszékhely színházkedvelőinek. A versenyprogramban a kaposvári Csiky Gergely Színház az Oscar, a Miskolci Nemzeti Színház A miniszter félrelép, a Szolnoki Szigligeti Színház A fösvény, az Orlai Produkciós Iroda a Mezítláb a parkban, míg a debreceni Csokonai Színház a Balfácánt vacsorára című előadással vesz részt.

 Nyitókép: South_agency / Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: