Kis karácsony, SLOW karácsony: December 1. – Számolj velünk, de csak lassan!

Idén a szerkesztőségben úgy döntöttünk, slow karácsonyt tartunk. Elkészítettük virtuális adventi naptárunkat, amelyben minden nap egy-egy jó tanáccsal jelentkezünk. A tippek segítenek abban, hogy karácsonyig lelassulj és átadd magad az ünneplésnek!

Minden év decemberében lélegzetvisszafojtva várom az ünnepeket, számolom a napokat és a nagy év végi hajrában próbálok kicsit hangolódni is. Tavaly ezt a várakozási időszakot profi szintre emeltem, és beszereztem egy visszaszámláló táblát, amelynek hátulján két forgatható számlap található. Így végképp nem maradok le semmiről – gondoltam akkor. Ma ez a piros tábla már csak 24-et mutat, de csupán a szerencsének köszönhető az, hogy egyáltalán idén is a karácsonyi lakásdekorációim részét képezi.

Januárban ugyanis olyan gondosan elpakoltam, hogy az elmúlt hetekben kisebb kutatómunkát kellett végeznünk a családdal. Mivel a két(sőt egy ideje már három)laki életemnek köszönhetően a dolgaim ezerfelé vannak, fogalmam sem volt, hogy itt Budán, a szüleim házában, vagy a barátom szüleinek a házában hagytam-e az elsőre jelentéktelennek tűnő dekort. November közepén (magam is meglepődtem) már kifejezetten idegesített, hogy még mindig nincs meg, pedig szívem szerint én már negyventől visszaszámoltam volna, szóval ment a körtelefon a rokonságban. Amikor hazalátogattam vidékre, első dolgom volt derékig elmerülni a beépített szekrénybe. Megtaláltam. Ott a karácsonyi díszekkel megpakolt zacskók között a visszaszámláló táblát és magamat is.

Ma van advent első vasárnapja. És ahelyett, hogy számba vennéd, hány ajándékot kell még karácsonyig beszerezned vagy azon gondolkodnál, idén honnan lesz fa, arra kérlek, tedd azt, amit én tettem ott a beépített szekrény ajtajában: állj le és nyugodj meg. Az egésznek ugyanis semmi értelme, ha te nem vagy jelen az adott pillanatban. A mostban.

Slow karácsony tipp:

Indítsd el a kedvenc karácsonyi zenéd, főzz egy kancsó forró teát, vagy forralt bort és gyújtsd meg az első gyertyát az adventi koszorún. Ami remélem, nálad is ott díszeleg már az asztalon!

Kellemes elcsendesülést kívánunk!

 

Nyitókép: Szerkesztőségi fotó

Legnépszerűbb cikkek: