Kis karácsony, SLOW karácsony: December 2. – Szerezd be a kedvenc szójagyertyádat!

A tudatosság jegyében

Szójagyertya fronton alig tudunk választani, szinte az összeset kipróbáltuk már és egyikben sem csalódtunk. A döntést még tovább nehezíti, hogy megérkeztek a csodás karácsonyi illatok!

Idén megfogadtuk, hogy a szokásos ünnepi mizériát magunk mögött hagyjuk és valóban élvezni fogjuk a karácsonyt, valamint az évtized utolsó napjait. Az őrült ajándékhajsza és a mindennapos sürgés-forgás helyett átadjuk magunkat a slow living életérzésnek és decemberben a környezettudatosság jegyében teremtjük meg az ünnepi hangulatot. Ennek elmaradhatatlan része a lakás feldíszítése – természetesen mindenféle ócska, karácsonyi csilli-villi dísz helyett érdemes a minimalista vonalon maradni és a természetes dekorációk mellett letenni a voksunkat.

És ha már az otthonunk szépítgetésénél járunk, kössük össze a kellemest a hasznossal. Válasszunk egy dekoratív szójagyertyát, ami nemcsak remekül mutat a lakásban, hanem jellegzetesen téli, ünnepi illatának köszönhetően azonnal meghozza a kedvünket a karácsonyi dalok dúdolászásához, a bejglizéshez és a forralt borozáshoz. Ráadásul a környezetünknek és az egészségünknek is jót teszünk, ha a hagyományos gyertyákat a szójaviaszból készült változatra cseréljük.

Kedvenc magyar márkáink már elő is rukkoltak saját karácsonyi kollekciójukkal, amik között igazán különleges illatokra bukkanhatunk. Nem számít, hogy saját használatra vagy ajándékba keresel, ezekben a brandekben biztosan nem fogsz csalódni.

Andyourstories

Kedvenc magyar lakberendezési márkáink között Tokaji Márti saját brandje, az Andyourstories már helyet kapott. A Cinnamon Bun névre keresztelt terméket már le is teszteltük – imádtuk és biztosan rendelünk még belőle – most viszont 5 új illat vár minket a karácsonyi kollekcióban. A limitált kiadású gyertyákat az ünnepi fűszerek és a fenyők ihlették – így a pikáns gyömbér (Ginger Cookie), az édes vanília (Very Vanilia), a nyugtató fenyő (Enchanted Forest), a mesés mézeskalács (Sweet Gingerbread) és a klasszikus narancs (Spiced Orange) illatjegyek között válogathatunk.

LYS Candles

Nemcsak a LYS Candles mögött álló szellemiséget, hanem az alkotó, Szász Nóri vizuális világát is hihetetlenül imádjuk. Gyertyáit inspiráló és szellemes nevekkel/üzenetekkel – nálunk a Karma Is A Bitch a nagy kedvenc – látja el. A kétdarabos ünnepi kollekció egy csinos kis designt is kapott – a The Nutcracker és az Under The Mistletoe hópelyhekkel díszített arany üvegcsében kapható. Az előbbit azoknak ajánljuk, akik a fűszeres, fahéjas-narancsos illatokért rajonganak, utóbbi pedig igazán frissítő fenyő és cédrus illatjegyeket kapott.

Peony Home & Living

A Peony Home & Living karácsonyi kollekcióját kedvenc ünnepi hagyományaink inspirálták – például a közös sütögetések és az elmaradhatatlan forralt borozós esték. A Merry Morning, a Forralt Bor és a Mézeskalács gyertyák igazán nosztalgikus hangulatot varázsolnak a lakásba és felelevenítik bennünk az elmúlt évek legszebb karácsonyi emlékeit. A gyertyák ráadásul a klasszikus üvegcsék mellett most limitált ideig különleges fémdobozokban is megrendelhetők, hogy egy kicsit még egyedibbé tegyük az otthonunkat és az ünnepi készülődést.

Nyitókép: Ellieelien/Unsplash

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: