Kis karácsony, SLOW karácsony: December 6. – Stílszerűen, jöhet a Mikulásvirág!

Már akinél. Nálam három éve tiltott, nemcsak a Mikulásvirág, hanem mindennemű növény, mert egy macskával élek együtt. Aki hobbit csinál abból, hogy lelegeli az összes, a lakásban található zöldet. Bár, ez piros (de akkor sem tenne jót neki).

Akárki, akármit mond (ha még azt is, hogy ő bizony a karácsony ősellensége), kevés olyan nő létezik, aki ne enyhülne meg a terebélyes, élénk piros Mikulásvirág levelei láttán. Az, hogy ott sorakoznak a virágboltokban, azt jelenti, egyre közelebb az ünnepi időszak.

Egyébként a karácsonyi csillagként becézett színes növényt először mexikói lakosok használták dekorációnak (ott akár 2-4 méter magasra is megnő). Az, hogy Amerikában is ismert és népszerű növénnyé vált Joel Roberts Poinsett diplomatának köszönhető. A mára világhírűvé vált cserjét a spanyolok nochebuena-nak, azaz szentséges éjnek nevezik. Napjainkra több mint 100 változatban kapható, a piros levelűn kívül, létezik még fehérben, pinkben, burgundiban vagy például sárgában is.

Slow tipp:

Ha úgy döntenél, hogy idén dekorációs elemként te is beszerzel egyet, akkor mindenképp a lakás napfényes pontján helyezd el. Igyekezz az ablaktól megfelelő távolságra tenni, ugyanis a nagy hideget, a huzatot, de a túlzott meleget sem kedveli (az ideális hőmérséklet a 16-20 °C). Ha száraz a levegő, időnként permetezd kézi párásítóval, és mindig ügyelj arra, hogy ne legyen száraz az alatta lévő virágföld, ugyanakkor ne is öntözd túl. Érdemes két-három naponta ellenőrizni a földet.

Nyitókép: ElinaManninen/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: