Kíváncsi vagy, milyen lett volna a Jóbarátok az ’50-es években? Az AI megmutatja

A mesterséges intelligenciát nemcsak a mindennapjaink megkönnyítésére, hanem érdekes kísérletek elkészítéséhez is használhatjuk. Így készült el pár napja a Jóbarátok vírusként terjedő, '50-es évekbe áthelyezett trailere is.

A szitkomok az 1940-es években kerültek a rádióadásokból a televíziók képernyőjére és azok az 1950-es években már egyre népszerűbbek is lettek. Így minden idők egyik legnépszerűbb szituációs komédiája szinte kiáltott azért, hogy láthassuk, milyen lett volna az, ha hetven évvel ezelőtt játszódik. Ugyan a Jóbarátok 1994-es indulása óta már eltelt harminc év, és a sorozat utolsó epizódja is több mint tíz éve került adásba, rajongótábora azóta sem csökkent, sőt talán inkább még nőtt is. Most pedig azt is megnézhetjük, hogy annak legendássá vált karakterei hogyan boldogultak volna az érzelmek hullámvasútján az ’50-es években. A mesterséges intelligencia segítségével ugyanis a berlini YouTuber, @demonflyingfox elkészítette annak közel másfél perces előzetesét, melyben a narrátorra, a zenére és természetesen a karakterek bemutatására is komoly figyelmet fordított.

Az elképzelt trailer a következőképpen mutatja be az ikonikus sorozat szereplőit:

  • Rachel Green: a divatos álmodozó, aki új életet akar kezdeni New Yorkban
  • Monica Geller: a minden részletre odafigyelő séf, aki szervezőkészségével és gondoskodásával az egész társaságot összetartja
  • Ross Geller: Monica öccse, a szeretetreméltó paleontológus, aki a szerelem és az élet hullámvasútján ül
  • Chandler Bing: a szarkasztikus, de mégis szerethető tréfamester, aki poénjaival mindenkit megnevettet
  • Joey Tribbiani: az aranyszívű, feltörekvő színész, aki személyiségével mindenkinek örömöt okoz
  • Pheobe Buffet: a szabadszellemű zenész, aki különös életszemléletével színesíti a baráti kört

A kisfilm készítője természetesen a mellékszereplőkről sem feledkezett meg, így abban helyet kapott Janice és különös nevetése, Gunther és természetesen Pheobe szerelme, Mike Hannigan is.

Nyitókép: Bank/NBCUniversal via Getty Images via Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezek is érdekelhetnek:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: