Klimt-kiállítással nyit áprilisban az egyedülálló digitális művészeti központ

Franciaország vezető magántulajdonú művészeti menedzsmentje, a Culturespaces egy régi tengeralattjáró-bázist alakított át digitális kiállítótérré.

Szuper hírünk van a képzőművészetek szerelmeseinek: április 17-én megnyitja kapuit a világ legnagyobb digitális művészeti központja. A Bassins de Lumières nevet viselő intézmény Bordeaux korábbi tengeralattjáró-bázisában hozta létre Franciaország vezető magántulajdonú művészeti menedzsmentje. A Culturespaces elnöke, Bruno Monnier szerint a digitális technológia fontos a 21. századi kiállítások esetében: „Ha kreatív célokra használjuk, akkor elképesztő felülete lehet a terjesztésnek, kapcsolatot teremthet a korszakok között, dinamikát ad művészeti gyakorlatoknak, felerősítheti az érzelmeket és a létező legnagyobb közönség érhető el vele.”

A Bassins de Lumières célja, hogy a történelem és a kortárs művészet kiemelkedő alkotóinak munkásságából digitális kiállítást rendezzen, az első tárlat a szecesszió egyik legnépszerűbb alakjának, Gustav Klimtnek a munkásságát mutatja majd be a látogatóknak.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Culturespaces (@culturespaces) által megosztott bejegyzés,

Bár a projekt már önmagában is lélegzetelállító, a vízfelületeken tükröződő alkotások egyedülálló vizuális élményt eredményeznek. A látogatók a víz felett sétálhatnak majd, ami azt az illúziót keltheti, hogy ők is részesei az alkotásoknak.A Bassins de Lumières felejthetetlen vizuális és audio élményt nyújt majd a látogatóknak, egy olyan különleges helyen, ahol a kultúra mindenki számára elérhető”- mondta Bruno Monnier.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Culturespaces (@culturespaces) által megosztott bejegyzés,

Nyitó kép: Culturespaces

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: