Költséghatékony gardróbfrissítés a nyár alapdarabjaival

Ahhoz, hogy idén nyáron is mi diktálhassuk a divatot, nem feltétlen kell, hogy komoly összegeket emésszen fel a gardróbfrissítés. A vezető trendeket figyelembe véve ugyanis már pár alapdarabban is trendivé válhat a ruhatárunk.

Persze, mi is gyakran elcsábulunk az egyszezonos trendek láttán, de idővel mindannyian belátjuk, hogy inkább egy jól működő alapruhatárra van szükségünk, mintsem egy-egy évszak elteltével divatjamúlttá váló ruhák sokaságára. Így törekszünk arra, hogy ha a legújabb irányzatokat akarjuk követni, akkor is inkább jól kombinálható és sokféleképpen variálható darabokat újítsunk be. Idén ezzel nincs is nehéz dolgunk, hiszen számtalan termék áll rendelkezésünkre annak érdekében, hogy költséghatékonyan, csak egy-egy új ruhával vagy kiegészítővel tegyük aktuálissá, de mégis időtállóvá a megjelenésünket.

Könnyed anyagok

A jó idő közeledtével mind szívesen nyúlunk a könnyedebb anyagokból készült ruhadarabjainkhoz. Azonban a stílust még ilyenkor sem kell feltétlen feláldozni a kényelem oltárán. Ennek tökéletes bizonyítéka az, hogy a webáruházak kínálatait böngészve, valamint a boltok polcai mellett elhaladva, lépten-nyomon vászonkreációkba botlunk, melyeket egymással vagy más, kifejezetten szellős textilekkel párosítva is viselhetünk. Egy-egy ilyen darabot beszerezve olcsón és hatékonyan újíthatjuk meg ruhatárunkat. Legyen szó egy bővebb fazonú nadrágról, egy lazább ingről vagy esetleg az idén szintén nagyon divatos, mellényes szettekről, ha emellett tesszük le voksunkat, mindenféle erőlködés nélkül csempészhetünk egy kis luxust és végtelen eleganciát a hétköznapjainkba.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Karolina Cruz (@itskarolinacruz) által megosztott bejegyzés

Mellény: Reserved 11995 Forint; Nadrág: H&M 9995 Forint; Ing: 11995 Forint

Stílusos kényelem

Nyáron sokan esküsznek a papucsokra és nekünk sincs velük semmi bajunk, de be kell lássuk, azért nem minden helyzetben praktikusak, illetve nem is illenek minden alkalomra. A szuper trendi megjelenés érdekében idén válasszunk helyette valami mást, hiszen bőven van miből válogatnunk. Egy hegyes orrú balerina, a közösségi médiát is meghódító „meztelen cipők”, a szaténnal fedett darabok mind-mind tökéletes alternatívái lehetnek a papucsnak egy hosszú nyári napon.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Min Jeong 𑁍𑅀 (@m2.j2) által megosztott bejegyzés

Fekete: Mango 16995 Forint; Piros: 9995 Forint; Bézs: Parfois 12495 Forint

Vissza az iskolapadba

Miuccia Prada azt mondta, hogy idén nyáron a preppy stílustól nincs kézenfekvőbb opció arra, hogy mi diktáljuk a divatot, és ha ő ezt mondja, mi biztos nem fogunk vele vitatkozni. Miért is tennénk, hiszen imádjuk az iskolai egyenruhákból ispirált darabokat, főleg most, amikor azt akár a tenniscore-ba beillő fazonokkal is párosíthatjuk. Persze, nem kell tetőtől talpig valamilyen uniformisba burkolóznunk, bőven elég, ha csak egy-két, az irányzathoz passzoló darabot újítunk be. Pólókkal, egyetemi blézerekkel, mokaszinekkel, sportosabb rövidnadrágokkal, könnyed, csíkos ingekkel is könnyen elérhetjük a kívánt hatást.

Póló: Mango 13293 Forint; Loafer: Reserved 13995 Forint; Ing: Stradivarius: 8995 Forint

A nyár színe

Ugyan az év trendszíne a peach fuzz lett, azonban ez nem azt jelenti, hogy a szóban forgó üde, barakos árnyalat határozza majd meg 2024 nyarát, sőt. A legnagyobb divatházak 2024-es tavaszi-nyári kollekcióinak bemutatóin ugyanis szinte kivétel nélkül feltűnt egy alig észrevehető, lágy árnyalat. Utóbbi nem volt más, mint a vajsárga, ami már most a szezon legfőbb színtrendjének ígérkezik. Egyszerre friss, kifinomult és hihetetlenül sokoldalú, hiszen annak köszönhetően, hogy nem egy hivalkodó árnyalat, számos más színnek is párosítható, így biztos mindenki megtalálja a módját annak, hogy beépítse a ruhatárába.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Harlie Briggs (@harliebriggsart_) által megosztott bejegyzés

Ruha: H&M 11995 Forint; Blézer: Reserved 15995 Forint; Felső: Mohito 5595 Forint

Egy jolly joker darab

Akár szoknyát, akár ruhát vásárolunk, az A-vonalú sziluettek nemcsak nagy divatnak számítanak idén nyáron, hanem elegáns hatást is kölcsönöznek a megjelenésünknek. Maradjunk a friss, semleges árnyalatoknál, és párosítsuk elegáns Mary Jane cipőkkel vagy balerinákkal egy luxushatású öltözék érdekében. Válasszunk minél hosszabb, midi vagy maxi fazonokat, hogy minél klasszikusabb hatást érjünk el, akárcsak egy új ruhával is, melyet később még ezerféle módon viselhetünk. 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

LAMEES MOURAD (@lameesmourad) által megosztott bejegyzés

Bézs: Reserved 18995 Forint; Fekete: Mango 11990 Forint; Kék: Zara 11595 Forint

Áttetsző részletek

Az áttetsző darabok iránti lelkesedésünk, úgy tűnik, idén nyáron sem kell, hogy csillapodjon. A tavaszi/nyári kifutókon számos légies ruhát és szoknyát láthattunk, melyek a fehér, a pasztell és a szürke ezernyi árnyalatában pompáztak. Ha a trendet hordható módon szeretnénk viselni, válasszunk egy áttetsző réteggel ellátott szoknyát, amit basic pólókkal párosíthatunk, vagy egy átlátszó blúzt, amit melltartó vagy top fölé felvéve és farmerral kombinálva is kellő hatást érhetünk el.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

OLGA LIBER (@olgali.ber) által megosztott bejegyzés

Nadrág: H&M 35 euro; Ing: Reserved 6995 Forint; Szoknya: Mango 16995 Forint

Nyitókép: Jeremy Moeller/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezek is érdekelhetnek:

 

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: