9 decemberi koncert, amivel fantasztikusan zárhatod a 2021-es évet

Egyszerűen elképzelhetetlennek tartjuk az életünket zene nélkül, ami megingathatatlan támaszunkká is vált az utóbbi két évben. Úgyhogy összeírtunk neked néhány olyan fellépést, ami méltó lezárása lehet 2021-nek.

Tudományosan bizonyított tény, hogy a zene gyógyír a léleknek és a szorongást is segít elűzni. Éppen ezért egy hullámvölgyekkel teli évet nem is zárhatnánk le tökéletesebben annál, mint ha jegyet váltunk egy szuper koncertre. Akár őrületes táncpartit tartunk, akár a könnyekig meghatódunk a dalokon, a lényeg ugyanaz: végre kiereszthetjük magunkból az elmúlt hónapok feszültségét.

Follow the Flow koncert az Akvárium Klubban

Hallottad már élőben a Follow The Flow legújabb, „Ég és föld” című albumának dalait? Ha nem, akkor még az év vége előtt pótolhatod a lemaradásodat. Fura Csé, Szakács Gergő és BLR a legfrissebb számok mellett azért a régi nagy kedvenceket is előadják az Akvárium Klub színpadján. (Ha biztosra mennél és előre megvennéd a belépődet, kattints ide!)

Hol? 1051 Budapest, Erzsébet tér 12.
Mikor? December 18.

ByeAlex és a Slepp koncert az Akvárium Klubban

Ha december 23-ra egy kicsit besokallsz a karácsonyi daloktól (mert addigra az összes rádió tényleg unásig játssza őket!), akkor rehabilitáld a hallójárataidat Márta Alex, azaz ByeAlex és a Slepp Rehab Tourján az Akvárium Klubban. Azt már látatlanban kijelenthetjük, hogy a YouTube-nézettségeket döntögető számoknak hála egy időre megszabadulhatsz az All I Want for Christmas Is You dallamtapadásától. (Ha biztosra mennél és előre megvennéd a belépődet, kattints ide!)

Hol? 1051 Budapest, Erzsébet tér 12.
Mikor? December 23.

A Budapesti Fesztiválzenekar Titokkoncertje a Budapest Kongresszusi Központban

A Budapesti Fesztiválzenekar, illetve Fischer Iván karmester évek óta gondoskodik arról, hogy ne maradjunk meglepetések nélkül karácsonykor. A Titokkoncerteken ugyanis tényleg bármi megtörténhet: a BFZ tagjai egyszer kamaraművészként, máskor szólistaként vagy zenekari zenészként lépnek fel a színpadra és a zenei műfajokkal sem félnek játszani. Spoilerezni tehát lehetetlen a műsorról, saját szemmel és füllel kell meggyőződnöd a varázsáról. (Ha biztosra mennél és előre megvennéd a belépődet, kattints ide!)

Hol? 1123 Budapest, Jagelló út 1-3.
Mikor? December 26.

Fran Palermo duplakoncert az A38 Hajón

A karácsony egészen biztosan nem a kalóriaszámlálgatásról szól, de azért nem árt, ha megpróbálod egy kicsit letornázni, pontosabban letáncolni a nagymamád világhírű bejglijét. Erre pedig nem is találhatnál tökéletesebb alkalmat a Fran Palermo két estén át tartó bulijánál. (Ha biztosra mennél és előre megvennéd a belépődet, a december 26-ei vagy 27-ei napra, kattints ide és ide!)

Hol? 1117 Budapest, Petőfi híd
Mikor? December 26-27.

Péterfy Bori & Love Band koncert a Roxxy Musicban

Nem maradhat ki a felsorolásból az egyik kedvenc interjúalanyunk, Péterfy Bori sem, aki bevállalta, hogy válaszol 33 trükkös villámkérdésünkre. Az énekesnő és a zenekara, a Love Band koncertje garantáltan felpörgeti majd az energiaszintedet, amire – lássuk be – elég nagy szükség is van év végén. (Ha biztosra mennél és előre megvennéd a belépődet, kattints ide!)

Hol? 2800 Tatabánya, Győri Út 1/A
Mikor? December 27.

30Y koncert a Helynekemben

Ha közelít a szilveszter, mindannyian megpróbáljuk összegezni magunkban mindazt, ami az elmúlt 12 hónapban történt velünk. Mi lenne, ha a 30Y társaságában próbálnád meg kibogozni 2021 szálait? A pécsi együtteshez az IDEGEN nevű zenekar is csatlakozik Miskolcon. (Ha biztosra mennél és előre megvennéd a belépődet, kattints ide!)

Hol? 3525 Miskolc, Széchenyi István utca 30.
Mikor? December 29.

Igazából karácsony szimfonikus koncertshow a Papp László Budapest Sportarénában

Három évvel ezelőtt kezdődött el a Budafoki Dohnányi Zenekar karácsonyi szimfonikus koncertshow-jának története, a sikere pedig azóta is töretlen, sőt, azóta hagyományt teremtettek vele. Az este sztárvendégei idén Tóth Vera és Gájer Bálint lesznek és az este során számtalan népszerű ünnepi dallam is felcsendül. Ráadásul mindeközben látványos táncműsorban és fényjátékban gyönyörködhetsz majd. (Ha biztosra mennél és előre megvennéd a belépődet, kattints ide!)

Hol? 1143 Budapest, Stefánia út 2.
Mikor? December 27.

Dos Diavolos – Ganxsta Zolee & Takács Vilkó lemezjátszó a Robotban

Tudtad, hogy Ganxsta Zolee nemcsak a Kartelben zenél, hanem a Dos Diavolosban is? Az akusztikus duót Takács Vilkóval együtt alapította meg 2019-ben, idén pedig megjelent az első albumuk, az Egyenesen a mocsárból. A korong dalait egy beszélgetéssel, dedikálással és fotózkodással egybekötött lemezjátszón mutatják be, amin beavatnak téged a formáció kulisszatitkaiba is. (Ha biztosra mennél és előre megvennéd a belépődet, kattints ide!)

Hol? 1073 Budapest, Akácfa u. 49.
Mikor? December 29.

Brains koncert a Roncsbárban

Azoknak a táborát erősíted, akik egyáltalán nem szeretik a szilvesztert? Ez még nem ok arra, hogy ne búcsúztasd el az évet egy fantasztikus bulival! A trükk mindössze annyi, hogy egy nappal előre kell hoznod az ünneplést. A Brains például pont fellép szilveszter előestéjén Debrecenben. (Ha biztosra mennél és előre megvennéd a belépődet, kattints ide!)

Hol? 4024 Debrecen, Csapó utca 27.
Mikor? December 30.

Nyitókép: Vishnu R Nair/Pexels

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: