Újulj meg, mire beköszönt az ősz: 5 könnyen formázható, trendi rövid frizura

A gyerekeknek hamarosan kezdődik az óvoda, iskola, a család pedig visszatér a dolgos hétköznapokhoz. Ha úgy érzed, hogy ezzel együtt annak is eljött az ideje, hogy változtass a külsődön, akkor mutatunk néhány divatos őszi frizurát.

A nyár sok szempontból a legjobb évszak, de sajnos akadnak hátulütői is. Nem csak a bőr, a haj állapotán is sokat tud rontani az extra hőség, a sós víz, a homok, vagy a klór. Ha már egy ideje kacérkodsz a frizuraváltás ötletével, akkor itt az idő: az évszakok váltakozása kiváló lehetőség arra is, hogy megújult külsővel vesd megad bele a hétköznapokba.

A frizurát a nő ékének tartják, sokan emiatt esküsznek a hosszú hajkoronára. A mesterfodrászok szerint azonban idén ősszel a rövidebb fazonok lesznek a nyerők. Ami nem csak a megújult külső és egy kis változatosság miatt lehet szerencsés, hanem a haj szerkezetének javítása érdekében is hasznos és időszerű lehet egy alaposabb vágás.

Laza hullámok

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Alexa Chung (@alexachung) által megosztott bejegyzés


Az egyik legtermészetesebb hatású frizura, a laza hullámos. Ez nem is feltétlenül a vágásnak köszönhető, inkább a formázáson, szárítási technikán van a hangsúly. Modern és fiatalos, amely maximum a vállig érő változatban érvényesül a legjobban, amikor még nem húzza le, és nyújtja ki a hullámokat a haj tömege.

Szélfújta hatás


A bozontosra vágott bob frizurának a szélfutta hatás adja a báját, természetességét. A stílus a 70-es évekből származik, és a jó vágás a kulcsa. Érdemes először vállig vágatni a hosszú hajat, és utána rétegezni. Könnyed, vidám frizura, aminek kifejezetten jól áll, ha kócos.

Mixie

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

PIATU (@piatupop) által megosztott bejegyzés


Szintén ikonikus visszatérőként üdvözölhetjük ősszel a mixie fazonú hajvágást. A jól vágott fazont, amely elől tépett, hátul kissé hosszabbra hagyott, évtizedekkel korábban focista, vagy Bundesliga sérónak is hívták. Ha ezt választod, egyszerűbbek lesznek a reggelek, mert könnyű karbantartani, és viselni is. Ehhez a frizurához azért nem árt egy bizonyos fokú merészség, és az is lényeges, hogy nem mindenkinek áll jól. Ha bevállalod, akkor színezés tekintetében is válthatsz erőteljesebbre, mert jól illik ehhez a stílushoz.

Boxbob


A bob reneszánszát éli mostanában, többféle változatban is hódít. A fül alá érő vágás átmenet a rövid és a félhosszú között, de egyértelműen nőies fazon. A hibátlan arcot tökéletesen kiemeli, és ideálisak hozzá az extravagánsabb fülbevalók is. Titka a rendszeres vágásban és a megfelelő hajkefével történő szárításban van.

Frufru


Ha kicsit még bizonytalan vagy a fazont illetően, de vágysz a megújulásra, akkor a változáshoz jó alap egy frufru. Ha biztosra akarsz menni, akkor ne magad állj neki, akkor se, ha egyszerűnek tűnik a kivételezés, hanem bízd inkább szakemberre, aki segít az arcformádhoz legjobban illő fazon kiválasztásában. Így tuti, hogy nem fogod másnapra megbánni.

Nyitókép: Morsa Images /Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: