Könyvújdonságok őszre

A Könyvfesztivál hétvégéjén mi más is lehetne a fókuszban, mint a legújabb olvasnivalók?

Az őszi esték igazán kiváló alkalmak egy izgalmas könyv társaságához. A ma nyíló Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál vasárnap estig várja a könyvek szerelmeseit, ahol számos akció és dedikálás is szerepel a programban. De akkor se csüggedj, ha nem tudsz a Millenáris fele menni, az újdonságok már elérhetők az üzletekben is.

Füredi Júlia: Csúcsragadozók

jaffa.hu, 4799 Ft.

Mégis miért kellene megvenned egy újabb könyvet a cégvezetésről? Így is ott porosodik egy csomó kötet a polcodon, amelyek azt taglalják, hogy miként lehetne jó vagy még jobb vezető belőled. Nagy lelkesen hazavitted őket, aztán a tizedik oldalnál rájöttél, hogy egyik sem rólad szól, hogy hiába mondják meg a tutit, sose fogod megugrani az elváráshegyeket, amelyektől a szerzőik szerint „igazi” vezetővé válhatnál, és hogy már megint ugyanazokat a kamu bölcsességeket szajkózzák, amelyekről pontosan tudod, hogy a valóságban még az ellenkezőjük sem igaz.

Ez a könyv viszont rólad és neked szól.
Akkor is, ha évtizedek óta embereket vezetsz, de akkor is, ha csak ácsingózol egy ilyen lehetőségre, családi vállalkozást gründoltál vagy beosztottként szeretnél a függöny mögé látni.
Én nem akarom neked megmondani a tutit.
Viszont megtalálsz a könyvben mindent, amiről a vezetők egymás között is csak titokban beszéltek, mert tabunak számítottak. Eddig. Együtt sorra vesszük a napi küzdelmeket, dilemmákat, visszás és röhejes helyzeteket, kérdéseket, amelyek nap mint nap foglalkoztatnak, de sem a szakirodalom, sem a képzéseid során nem esett róluk szó.
Az ismert szerző három évtizeden keresztül dolgozott HR felsővezetőként, aki új könyvében végre leszámol az összes kamuval.

Elena Armas: Hosszú játszma

21szazadkiado.hu, 5490 Ft.

A romkomok koronázatlan királynője ezúttal a kisvárosi és sportrománcok rajongóinak kedvez. Hosszú játszma című könyvében a főszereplőt, Adalynt apja – egyben főnöke – egy virális pr-katasztrófa után egy isten háta mögötti vidékre száműzi Miamiból. A nagynevű focicsapatnál dolgozó kommunikációs vezető egyik napról a másikra egy kisgyerekekből álló csapat menedzsereként ébred. Egészen véletlenül itt, Green Oakban rejtőzködik a visszavonult sztárkapus, Cameron Caldani, akivel nemcsak kénytelenek osztozni a szálláshelyükön, de még együtt is kell dolgozniuk, Cam ugyanis a parányi csapat edzője. A kezdeti ellenségeskedés és parázs szócsaták ellenére főhőseink nem sokáig tudják leplezni egymás iránti vonzalmukat, és kezdetét veszi a hosszú játszma, amelyben a nyertes díja nem más, mint a másik szíve. A hidegségéről híres Adalyn és az inkognitóját féltve őrző, mogorva Cam kapcsolata apránként épül – pont olyan tempóban, ahogyan Adalyn képes lebontani az önmaga köré épített falakat és felülkerekedni a megfelelési kényszeren és bizonyítási vágyon, amivel apja szeretetét és elismerését próbálja kivívni. Hosszú és türelmes játékra van szükség ahhoz, hogy Adalyn valóban elhiggye: megérdemli a szeretetet és a gyengédséget pusztán csak önmaga miatt is.

Dr. Marty Hartzell- Dr. Daniel J. Siegel:

Kapcsolódás – Gyógyító erő a nevelésben

mora.hu, 4499 ft.

Gyereknevelési könyvekből is szinte Dunát lehet rekeszteni, de a két orvos-szerző most egészen más megvilágításba helyezi az alapokat: segítenek megérteni, hogyan hat ki szülői magatartásunkra saját gyerekkorunk, valamint felhívják a figyelmet az ismétlődő viselkedési mintákra, és megmutatják, hogyan szabadulhatunk tőlük. Ismertetik a kötődési típusokat és a különböző kommunikációs formákat, továbbá a szülő-gyerek kapcsolat dinamikáját.

Talán mindannyiunkkal előfordult, hogy váratlan vagy intenzív érzéseket kiváltó helyzetekben nem úgy reagáltunk, ahogyan azt más körülmények között gondolnánk magunkról. Különösen igaz ez akkor, ha az adott szituációban gyermekünk viselkedése váltja ki, hogy reakciónkban magunkra sem ismerünk, vagy egy már majdnem elfeledett énünk néz vissza ránk, talán a saját gyerekkorunkból, avagy egyenesen valamelyik szülőnket fedezzük fel magunkban, pedig hányszor megfogadtuk, hogy mi nem ilyen szülők leszünk. A jó hír, hogy ezen lehet változtatni.
A kötetből megtudhatjuk, szülői szerepünk hogyan segíti önmagunk megértését és kínál lehetőséget személyiségünk fejlődésére, hogy ezáltal hatékonyabb és jobb kapcsolatot alakíthassunk ki gyermekünkkel. Ahhoz, hogy a gyereknevelésben teljes valónkkal jelen legyünk, önmagunkon keresztül vezet az út.

Iványi Orsolya: Mindent a változókorról

jaffa.hu, 3999 Ft.

Ha bejött neked hazánk egyik legismertebb és legelszántabb menopauza élharcosának az első, saját élettapasztalatain alapuló könyve, akkor ennek is a polcodon a helye! Végre egy bátor nő, aki őszintén mer a változókor témájához nyúlni, és rávilágít arra, hogy igenis van élet ebben a korban is! „Negyvennégy éves voltam, amikor egy nőgyógyászati műtét előtt megkérdezték tőlem, menopauzában vagyok-e, és fogalmam sem volt, mit válaszoljak. Az majd csak ötven körül történik meg, nem? Akkoriban azt gondoltam, a hormonterápia az ördög találmánya, és hogy ezek a kérdések tulajdonképpen nem is annyira fontosak. Nem is tévedhettem volna nagyobbat.
A menopauza természetes folyamat, amely egy bizonyos kor után minden nő életében bekövetkezik, és erőteljes kihatással lehet az élet minden területére, az egészségtől a párkapcsolaton keresztül a munkavégzésig. Mégis nehéz róla beszélni. Ezt a könyvet azért írtam meg, hogy segítsek azoknak a nőknek, akik már a beléptek a változókorba, és miközben nem tudják pontosan, mi történik velük, de szeretnék visszakapni a testük és lelkük feletti felett kontrollt. Emellett azoknak a nőknek is szól, akik még a menopauza előtt állnak. Ez az új életszakasz ugyanis felkészülést, rugalmasságot és nyitottságot igényel, és csak akkor leszünk képesek megfelelő menopauza-stratégiát kialakítani magunknak, ha tisztában vagyunk a tényekkel”.

Nyitókép: Kathrin Ziegler/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: