Koreai arcmasszázs a feszes, fiatalos bőrért

Nem csak a tű tud látványos eredményeket produkálni a fáradt, ráncos, megereszkedésnek indult bőrön.

Bár elsőre nem ez tűnik a legnagyobb problémának a nők körében, mégis meg merem kockáztatni, hogy a megfelelő arckezelés(ek) megtalálása, egészen biztos, hogy mindenkinél dobogós helyen van.

Egy bizonyos kor után (sőt, már előtte is!) egyszerűen nem engedhetjük meg magunknak azt a luxust, hogy nem foglalkozunk a bőrünkkel! Szakemberek szerint az a legszerencsésebb, ha ugyanúgy, mint a testünk izmainak edzésével, az arcunkkal sem idényjelleggel foglalkozunk, hanem a rendszerességre helyezzük a hangsúlyt.

A választék elképesztően széles és ha nem is napi, de heti vagy havi szinten biztos, hogy piacra kerül egy új hatóanyag, termékcsalád vagy valamilyen kezelés. Sokan esküsznek a tűs feltöltésekre, amelyek mellett vitathatatlanul elbújhat nagyon sok más kezelés, hiszen ezek gyorsan, akár az ebédidőben is elvégezhető beavatkozások, az eredmények pedig azonnal láthatóak. Viszont bár látványos a változás, nem serkenti a kollagéntermelést és nem támogatja a bőr erősítését sem. Arról nem is beszélve, hogy az első pár alkalom után kialakulhat a hozzászokás, ami sokszor függőséget is okoz, egy idő után pedig egyértelműen torzulnak a vonások is.

Feltöltés nélkül is van élet

De nem kell kétségbe esnie annak sem, aki velem együtt nem az instant megoldások híve és nem is baba popsi simaságú bőrre vágyik – ami, legyünk őszinték, lehet, hogy mutatós, de sokszor sajnos nevetséges is –, mert a természet „boszorkánykonyhájában” is mindig van új a nap alatt. A hosszú távú, tartós eredmények eléréséhez természetesen több időre van a bőrnek szüksége, a kötőszövetek erősítését, az izmok feszességének visszanyerését nem lehet egyetlen kezeléstől sem azonnal elvárni.

A keleti nők nagyon jók kiindulási pontnak, hiszen a bőrük hibátlan, fényes, feszes, fiatalos. Vajon mi a titkuk, mit tudnak ők, amit mi nem? „A koreai arcmasszázs fiatalító hatása az izmok és a keringés stimulálásában rejlik. A masszázs serkenti a vér- nyirokkeringést és ezáltal beindítja a bőr öngyógyító, megújuló folyamatait. Az állkapocs környékén, ha nem elég feszes az izomzat, a kötőszövet fellazul, emiatt a bőr alatti zsírréteg is lejjebb kerül, megereszkedik az arc. A koreai arcformáló masszázs természetesen javítja a V-vonal feszességét, felemeli és karcsúsítja az arcot. Rendszeres alkalmazása esetén számos jótékony hatása mellett rugalmasabb és feszesebb lesz a bőr az állkapocs környékén” – mondja Albert Rita, aki a Kamilla Életmódközpontban többféle keleti masszázstechnikával dolgozik.


Rita eredetileg természetgyógyászatot és testmasszázs technikákat tanult, de azt érezte, hogy számára az arc fontosabb a testnél. Addig kereste, kutatta a különböző technikákat, lehetőségeket, amíg rátalált a keleti arcmasszázsokra. Ezekből több lehetőséget is elsajátított, mert azt is látta, hogy a különböző korú és bőrű vendégeknél csak egy masszázsfajtával nem lehet ugyanazt az eredményt elérni. A leghatékonyabb és leglátványosabb eredmény érdekében több speciális fogást is ötvöz a kezelései alatt, a vendégei legnagyobb örömére.

Látványos, de természetes megújulás

A masszázs utáni napokban tovább fokozódik a bőr elasztin- és kollagén-termelődése, így pár nappal később is folyamatosan érezhető és látható a változás. A koreai arcmasszázs kellemes, kényeztető kezelés, de nem az a fajta relaxáció, amibe bele lehet aludni, itt azért érezni, hogy valami történik. Sőt, nemcsak a vendég érzi úgy, hogy a kezelés közben energiák szabadulnak fel, hanem a masszőr is. Ahogy Rita fogalmaz, számára annyira nyugtató és energetizáló egy-egy kezelés, hogy soha nem érezte még azt, hogy elfáradna kezelés közben, pedig vannak elég erőteljes mozdulatok is. Elhivatottságát pedig mi sem mutatja jobban, minthogy nem munkának, hanem hivatásnak, de főleg szerelemnek tartja az arcmasszázsokat.

Fontos, hogy nemcsak maga az eljárás természetes, hanem a masszázshoz használt termékek is. A kezelések minden esetben egy alapos tisztítással kezdődnek – amire a koreai szépségápolás alapjáraton is komoly hangsúlyt fektet –, ehhez Rita egy vizes alapú, fermentált rizsből készült, mindenféle adalékanyagtól mentes lemosót használ, ahogy a krémek, olajok is teljesen természetesek.

A koreai masszázsnak létezik egy erőteljesebb fogásokat is tartalmazó, négy alkalomból álló kúrája, ami nagyon látványos liftinghatást és bőrfeszesítést eredményez. Ennél a kúránál a tavaszi megújulás jegyében most a negyedik alkalom ajándékba jár, érdemes élni a lehetőséggel!

Nyitókép: GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: