Kortalan szépség: az Emily Párizsban sztárja a hétköznapokon is sokat ad a külsejére

Hatvanévesen is bomba formában van a népszerű sorozat intrikus marketingfőnöke. A francia színésznő megjelenéséhez a klasszikus elegancia mellett egy kis merészség is hozzátartozik. Íme, az 5 kedvenc szettünk tőle.

A Netflix sikerszériája, az Emily Párizsban nem csak Lily Collins számára hozta meg a világhírnevet, hiszen a sorozat óta a többi szereplő is fürdik a népszerűségben. Köztük a 60 éves francia színésznő Philippine Leroy Beaulieu is, aki Emily párizsi főnökét, Sylvie Grateau-t alakítja.

Rómától Párizsig

A Fülöp-szigeteken született, francia származású színésznő szintén színész apja munkájának köszönhetően sokáig Rómában élt, nem véletlen, hogy a film egyik jelenetében hibátlan olasz kiejtéssel ejti ámulatba fiatal, jóképű lovagját. Szülei válása után költöztek vissza az édesanyjával Franciaországba, ahol a neves párizsi egyetemen, a Sorbonne-on tanult.  Az első kisebb szerepét – egy félmeztelen jelenetet, amelyről ma már nem szívesen beszél – Roger Vadimnak köszönheti, majd Coline Serreau rendező Három ember és egy bölcső című filmje indította el a karrierjét. Ezután több kosztümös alkotásban szerepelt, de az átütő sikert és a világhírnevet egyértelműen az Emily Párizsban hozta el a számára. Eredetileg nem is őt castingolták Sylvie szerepére, mert egy 40 év körüli nőben gondolkodtak, de meggyőzte az alkotókat, hogy tökéletes választás lesz a szerepre. Ma már mind tudjuk, hogy neki lett igaza.

emily párizsban
Fotó: Marc Piasecki / Getty Images

60 évesen is stílusosan

A sorozatban látott lezser elegancia, megspékelve némi extravaganciával az életben is jellemző az áprilisban 60. életévét betöltő Philippinére. A színésznő egy pillanatig sem szomorkodik az évei számai miatt, ahogy fogalmaz:

Fontos, hogy mi magunk birtokoljuk a korunkat, és ne csináljunk belőle problémát.”

Ahogy a filmben, úgy a magánéletében sem csinál belőle problémát, sőt még a hollywoodi sztárokra jellemző kétségbeesés is elkerüli, nincs szétplasztikázva, vagy túlbotoxolva az arca. Ami viszont egyértelműen látszik, hogy a sportot nem veszi félvállról, a filmben is láthattuk lengébb öltözetben, vagy fürdőruhában, nem okoz számára problémát, ha le kell dobni a textilt. A rendszeres sport mellett az időszakos böjtre esküszik, de arra azért ügyel, hogy ne a lemondásokról szóljon az élete.
A klasszikus elegancia mellett egy kis merészség is hozzátartozik a megjelenéséhez.

Íme, az 5 kedvenc szettünk tőle:


A letisztult stílus sem áll tőle távol: gyakran visel farmert fehér pólóval és zakóval.


Irigylésre méltó alakjára, 60 évesen is bátran felvehet szűk ruhát.

Bár a piros színt egy bizonyos kor felett már nem ajánlják a stylistok, a színésznő az a kivétel, aki erősíti a szabályt.

Ki mondta, hogy a rövidnadrág csak a tizenévesek kiváltsága?


Forrás: instyle.es

Nyitókép: Kristy Sparow/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: