Kos, Oroszlán vagy Nyilas a horoszkópod? – Ez jellemzi a tűzjegyűeket

A tűz jegy képviselői pont olyanok, mint a hozzájuk párosított elem: a szenvedély, a gyorsan fellobbanó érzelmek, a hétköznapi értelemben vett tűz befolyásolja minden döntésüket. Ebből származnak legnagyobb erősségeik és persze a gyengeségeik is.

Az asztrológia a csillagjegyeket négy csoportra osztja és mindegyiket egy-egy elemhez köti: ez a föld, a víz, a levegő és a tűz. Az utóbbiba tartoznak a Kos, az Oroszlán és a Nyilas jegyek szülöttei, akiket a sors a kolerikus személyiségtípusok jellemvonásaival ruházott fel. Ők valóban olyan tüzesek, mint a jegyükhöz párosított elem: a szenvedély, a gyorsan fellobbanó érzelmek, a hétköznapi értelemben vett tűz befolyásolja minden döntésüket. Nem titok, hogy a tűzjegyűek a nagybetűs Úttörők, akik vérbeli vezetők, bátrak és optimisták az élet minden területén. A bennük égő csillapíthatatlan tett- és szabadságvágy, valamint a kicsattanó energia mellé egy ‚‚kis’’ önfejűség is társul, ezért a környezetükben élők néha nehezen viselik el őket. De a Nyilas, az Oroszlán és a Kos képviselői ezekért a rossz pillanatokért mindig kárpótolnak minket: nagylelkűek és ha kell, szeretteik védelmére kelnek, akikért vért izzadva küzdenek.

A tűz, mint őselem

Ha egyetlen mondattal kellene jellemezni a tűzjegyűeket, akkor az biztosan a ‚‚Carpe diem’’, azaz az ‚‚Élj a mának!’’ lenne. Ugyanis a Nyilas, az Oroszlán és a Kos szülöttei nagy kanállal habzsolják az életet, szenvedélyesen élnek meg minden pillanatot. A munkában és a magánéletben is gondtalanul, bátran hoznak döntéseket. Ebben sokat segít nekik, hogy erős intuícióval vannak megáldva. Rendelkeznek az úgynevezett hatodik érzékkel, amelynek jelzéseire ösztönösen hallgatnak, és ritkán csalódnak bennük. Ráadásul kiváló megérzéseiket mindenféle félelem nélkül követik, amihez a jegyekre jellemző tett- és szabadságvágy is társul: ennek köszönhetően újra és újra innovatív, kreatív megoldásokkal állnak elő. Más csillagjegyekkel ellentétben a tűzjegyűek élnek-halnak a figyelemért, imádnak szerepelni és a reflektorfényben állni. Egocentrikus személyiségük, makacsságuk és olykor túlzott őszinteségük másokban a beképzeltség érzetét keltheti, de ismerőseik tudják, hogy a határozott külső, egy érző lelket rejt, aki a szeretetre ugyanúgy vágyik, mint a sikerre. 

Kos, az örök harcos

A csillagjegyet a Mars, a harc és az agresszió bolygója uralja. Ennek tudatában egyáltalán nem meglepő az, hogy ha a Kos eldönt valamit, akkor nem ismer határokat. A kos szarvait már nagyon rég az erő, a bátorság, a hatalom szimbólumaként használták, a legtöbb kultúrában találhatunk szarvval ábrázolt istent. Ezek a tulajdonságok, a belülről fakadó őserő és a rettenthetetlenség a csillagjegy képviselőiben is erősen jelen vannak. A három tüzes jegy közül a Kosnak van a legtöbb energiája, kezdeményezőkészsége és a legerősebb akarata ahhoz, hogy megvalósítsa terveit. De ő a legkonokabb zodiákus is, nem véletlenül hallja rendszeresen másoktól a ‚‚fejjel megy a falnak’’ jellemzést. Élete több váratlan fordulatot is rejt magában, de őt ezek sem aggasztják, hiszen nem izgul a jövő miatt, inkább csak a mának él. Nagylelkűsége és kicsattanó életkedve miatt könnyen szerez barátokat, akikre mindig számíthat, de számos ellensége, irigye is akad. Vagyis, a Kos élete egy örök hullámvasút a ragyogó siker csúcsai és a mély hullámvölgyek között. Érett korára általában megtanulja kordában tartani az indulatait és ez segít neki elérni a testi-lelki harmóniát.

Oroszlán, a hős szerelmes

Csak egyetlen csillagjegy képviselői mondhatják el magukról, hogy a Nap uralja őket. Van olyan égitest, ami fényesebben ragyog és jobban vonzza magára a figyelmet, mint a Nap? Nincs, ahogyan olyan zodiákus sem, aki az Oroszlánnál jobban vágyna a hírnévre. Örökmozgó személyiségük és kreatív energiáik arra sarkallják őket, hogy ötleteikkel megváltsák a világot – legfontosabb motivációjuk az önmegvalósítás, a szabadság és az, hogy korlátok nélküli, független életet élhessenek. A bennük rejlő sikervágy és bátorság kiváló vezetőkké teszi őket, akik könnyen vidám, jó hangulatú munkahelyi légkört teremtenek, mégis következetesen döntenek és megkövetelik az elismerést, a figyelmet. A három tüzes jegy közül az Oroszlán a legromantikusabb típus és ő az, akinek vérében van a művészet, veleszületett szépérzékének köszönhetően pedig sokra viheti valamilyen kreatív szakmában. Szenvedélyesen, őszintén szeret, ami a szívén, az a száján – ez a túlzott nyíltság és hozzá párosuló tüzes temperamentum viszont sokszor bajba is keverheti, illetve konfliktusokhoz vezethet. De határozott külseje senkit se tévesszen meg, a hiúsága és szentimentális személyisége miatt ugyanolyan sebezhető, mint bármelyik másik csillagjegy. 

Nyilas, a kalandvágyó filozófus

A csillagjegyet a Jupiter, az igazság és a becsület bolygója uralja. Éppen ezért a Nyilas szüntelen kíváncsiságát és kalandvágyát sokszor arra fordítja, hogy bölcs döntéseket hozzon vagy ezekkel segítsen másoknak. Az életet egy nagy kalandnak éli meg, és folyamatosan mozgásban van – imád utazni, más embereket megismerni, szívesen politizál, illetve vonzzák a filozófia és a tudomány nagy kérdései. Életének egyik nagy célja, hogy minél több tapasztalatot, élményt szerezzen és felfedezze a lét sokszínűségét. Egyik legnagyobb hibája is ebben a pezsgő személyiségében gyökerezik – egyszerűen nem bír egy helyben megmaradni, túltengő kíváncsisága és lelkesedése miatt naiv döntéseket hozhat. Illetve ha valami iránt csökkent az érdeklődése, akkor képes egyik napról a másikra új utat keresni, mert ő mindig az elérhetetlen után vágyódik. Ezért a Nyilas életútját hirtelen elhatározások és nagy nekirugaszkodások jellemzik – ez a párkapcsolatokra és a karrierjére is igaz – hirtelen veti bele magát mindenbe, de gyakran nem hosszú időre. Számára a felfedezés érdekesebb, mint maga a cél – de ha egyszer megtalálja azt a személyt, aki mellett igazán boldog lehet, akkor neki sem okoz gondot a megállapodás.

Nyitókép: Unsplash

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: