Közeleg az ünnepi hétvége – 5 nagyszerű program augusztus 20-ra

Ha még nem tudod, hol és mivel töltsd Szent István ünnepét, akkor az alábbi öt város programkínálatából bátran válogathatsz.

Augusztus 20. az államalapítás ünnepe. „Magyarország születésnapján” nagyszabású programokat szerveznek szerte az országban. A budapesti tűzijáték – amely Európa egyik legnagyobb tűzijátéka – évről évre emberek ezreit vonzza a fővárosba. Idén minden eddiginél látványosabb fényjátékra számíthatunk: 34 ezer pirotechnikai effekt, grandiózus fényjáték, lenyűgöző épületfestés, tűz alkotta úszó virágszőnyeg, lézershow és több száz drón teszi majd felejthetetlenné az ünnep fináléját. A program sokak számára vonzó lehet, ám rengetegen vannak, akik kerülnék a nagy tömeget, és valamelyest visszafogottabb ünneplésre vágynak. Nekik ajánljuk az alábbi programokat:

Színpompás programok Kazincbarcikán

Fotó: Kolorcity.hu

Augusztus 20-án zárul az idei Kolor Fesztivál Kazincbarcikán. A fesztivál zárónapjának reggelén ünnepi szentmisével, majd napközben koncertekkel és zöld programokkal várnak mindenkit a Fő téren. Az estét a Csík zenekar koncertje koronázza meg, a koncertet pedig a kihagyhatatlan tűzijáték követi. Részletes információk a Kolorcity weboldalán.

Szent István ünnep az Országházban

Fotó: Wikimedia Commons

Ha a fővárosban töltöd a nemzeti ünnepet – de nem a tűzijátékra fókuszálnál – akkor neked ajánljuk a parlamenti látogatás lehetőségét. Ugyanis 10 és 18 óra között ingyenesen és előzetes regisztráció nélkül nézheted meg a díszlépcsőházat, a kupolacsarnokot és a Szent Koronát. A történelmi kirándulást zárd az országtorta megkóstolásával és máris kész a tradicionális augusztus 20-i program. Részleteket és további információkat ITT találsz.

Virágba borul Debrecen

Fotó: Debreceni Virágkarnevál Facebook

A Debreceni Virágkarnevál zárónapját élményfutás és oldtimer show nyitja meg, amit a karneváli felvonulás követ. A lenyűgöző programon egyedi virágkocsikban gyönyörködhetünk, természetesen elsőként a Szent Korona kocsijában. De az estét sem érdemes kihagyni, a Kossuth téren ugyanis ingyenes Boban Markovic koncerttel készülnek a szervezők, később pedig egzotikus táncosokkal megbolondított utcabállal ünnepelhetünk.

Pécsi ünnep

15.30-tól Tárkány Művek koncert várja az érdeklődőket a pécsi Sétatéri színpadon. Fotó: Pécsi Program

Ha Pécsett töltöd a hétvégét, érdemes a Sétatér felé venni az irányt, ugyanis gazdag programokkal készülnek a szervezők: lesz gyerekeknek szóló bábjáték, néptáncbemutató és különböző koncertek. Az este fénypontja a 20 órakor kezdődő Szabó Balázs Bandája koncert, akiket Ed Philips and the Memphis Patrol – rockabilly party-ja követ majd. A részletes programot a Pécs Ma oldalán találod.

Ünnepelj a Tiszánál!

Fotó: Martfű Városi Művelődési Központ

A Örökzöld Tisza Martfűi Fesztivál zárónapján családi programok és koncertek várják az érdeklődőket. A Thermal Spa vízi színpadon a Hősök zenekar nyitja az estét, akiket Caramel nagykoncertje követ. Az estét természetesen tűzijáték zárja majd.

Nyitókép: Debreceni Virágkarnevál Facebook

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: