Közös könyvklubot indít az euDIÁKOK és a POKET

Közös könyvklubbal veszi kezdetét az euDiákok Iskolaszövetkezet és a POKET együttműködése, amely egy éven keresztül igyekszik majd minőségi kulturális tartalommal megtölteni a munka utáni szabadidőt.

Stanisław Lem Solaris című regényével rajtol el az euDIÁKOK Iskolaszövetkezet és a POKET zsebkönyvek egy éves együttműködésének első pillére, a közös könyvklub. A kezdeményezés gondolatébresztő olvasmányokkal ismerteti meg a résztvevőket, akiket interaktív, játékos aktivitások és inspiráló beszélgetések is várnak.

„Azzal, hogy csendet hoz a hétköznapok hajtásába és valódi feltöltődéssel, megnyugvással szolgál, az olvasás hozzájárul a munka-magánélet egyensúlyának fenntartásához” – véli Vecsei H. Miklós színművész. A POKET alapítója szerint a minőségi irodalmi élmények lehetőséget adnak az elmélyülésre, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy kézbe vegyük a saját sorsunkat és azt a szellemi tartalmat, ami a jövőnket irányítja.

„A POKET-tel való együttműködéssel szeretnénk lehetőséget ajánlani iskolaszövetkezetünk tízezernél is több tagjának, hogy az általunk kínált munkákon túl szabadidejüket minőségi kulturális tartalommal töltsék meg, s így is kapcsolódni tudjanak egymással és a POKET közösségének tagjaival is” – magyarázza az együttműködés hátterét Pataki Zoltán, az euDIÁKOK Iskolaszövetkezet elnöke, aki szerint a jó olvasmányok segíthetnek a fiataloknak abban, hogy jobban megismerjék saját magukat és önálló, összetett véleményt alkossanak az őket körülvevő világról.

„Ezek a kompetenciák pedig valódi versenyelőnyhöz juttatják a diákokat a munkaerőpiacon, és akár ahhoz is hozzájárulhatnak, hogy megtalálják a saját útjukat, azt a hivatást, amelyben igazán jól érzik magukat” – állítja Pataki Zoltán. Az együttműködés részeként az euDIÁKOK Iskolaszövetkezet POKET ajándékcsomaggal lepi meg a 2021-ben legtöbbet dolgozó gimnazistáit és egyetemistáit, valamint 2022 tavaszán egy újabb POKET-kötet kiadását is támogatja. Az EuDiákok-POKET Könyvklub első, október 15-i alkalmát pedig újabb, irodalommal és gondolatébresztő beszélgetésekkel töltött esték követik majd jövő februárban és júniusban.

Forrás: a POKET zsebkönyvek hivatalos Facebook oldala

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: