8 lélegzetelállítóan izgalmas krimi és thriller, amit magaddal vihetsz a strandra

Van pár dolog, aminek a táskádban a helye, ha éppen napozni indulsz a vízpartra vagy a medencékhez. Ilyen a naptej, a napszemüveg, a frissítő víz és egy regény, ami teljesen kikapcsol a mindennapok zajából. Mi pedig ajánlunk is neked néhány ilyet!

Abigail Dean: Az „A” lány

Libri Könyvkiadó Kft., 3999 Ft

Lex Gracie-t okkal nevezik annak „A” lánynak: ő az, aki megszökött abból a Borzalmak Házából, ahol a szülei fogva tartották és meg is kínozták őt és a testvéreit. A csodával határos szabadulásának köszönhetően a többi gyermeket is meg tudták menteni és úgy tűnt, végre akár normális életet is élhetnek. De amikor ez édesanyjuk meghal a börtönben, a testvéreknek újra kapcsolatba kell lépniük egymással, hogy eldöntsék, mit tegyenek a kínzó emlékekkel teli házzal. Lex pedig rádöbben, hogy a múltat egyáltalán nem sikerült mindenkinek lezárnia.

Harlan Coben: Ha veszítesz, meghalsz

Jaffa Kiadó, 3999 Ft

Amikor ismeretlen tettesek törtek be az arisztokrata Lockwood család birtokára, az értékes tárgyak mellett a fiatal Patríciát is elrabolták, aki hosszú hónapokig egy fészer foglya volt. Bár neki végül sikerült megszöknie, az eltulajdonított drágaságok nem kerültek elő. Évtizedekkel később azonban a nyomozók ráakadnak két dologra ezek közül, méghozzá egy halott remete holmijai között. De III. Windsor Horne Lockwood el sem tudja képzelni, hogyan kerülhetett ebbe a lakosztályba a táskája és a család egyik festménye. Viszont eltökéli, hogy kideríti az igazságot, hiszen azt is megtudja, hogy az unokahúgát elrabló férfi vélhetően még mindig szabadlábon éli életét…

James Ellroy: Ez a vihar

Jaffa Kiadó, 4499 Ft

A mű 1942 januárjába repíti vissza az olvasókat, a Pearl Harbor-i támadás utáni Los Angelesbe, ahol háború és a faji gyűlölet rázza meg a várost. A folyamatos esőzés hatására előkerül egy megégett hulla, amely kapcsán két másik, évek óta megoldatlan rejtélyt is elő kell ásnia a nyomozóknak.

Richard Osman: A csütörtöki nyomozóklub

Agave Könyvek Kiadó, 4480 Ft

Még Steven Spielberg is felfigyelt Richard Osman regényére és már meg is vásárolta a mű filmjogait! A könyv nemcsak izgalmas, hanem rendkívül szórakoztató perceket tartogat az olvasóknak. A sztori egy nyugdíjasotthonban játszódik, ahol négy barát minden csütörtökön megoldatlan gyilkossági ügyekről beszélgetnek. De egyszer csak éppen náluk történik kegyetlen gyilkosság, így a nyolcvanas éveiket taposó Elizabeth, Joyce, Ibrahim és Ron a valóságban is egy nyomozás közepén találják magukat, és elkezdik felgöngyölíteni a bűnügyet.

Tess Sharpe: A lányok, aki vagyok

Athenaeum Kiadó, 3999 Ft

Nora számtalan álnevet kapott az édesanyjától, miközben épp megzsarolt és kifosztott egy bűnözőt – sőt, minden trükkjét meg is tanítja a gyermekének. Ám amikor beleszeret az egyik „áldozatába”, Nora úgy dönt, elszökik tőle és „rendes lányként” éli az életét. Azonban a múltját teljesen mégsem rázhatja le magától, mert amikor egyszerre három gondja is támad (például túszul ejtik), elő kell vennie mindazt, amit az anyukájától tanult.

Jennifer Weiner: Jókora nyár

Athenaeum Kiadó, 3999 Ft

A szellemes detektívregényben az egykori legjobb barátnők, Daphne és Drue hat évnyi mosolyszünet után veszik fel egymással újra a kapcsolatot, amikor Drue megkéri régi BFF-jét, hogy legyen a koszorúslánya. A korábban visszahúzódó, de ma már sikeres plus size Instagram-modell, Daphne igent mond a meghívásra és elutazik a tengerparti luxushétvégére, ám a CapeCod-i idillt egy krimiszerű fordulat zavarja meg…

Jackie Kabler: Tökéletes pár

Next21 Kiadó, 4290 Ft

Gillian Flynn Holtodiglan című regényének a fordítottja is lehetne a Tökéletes pár című pszichothriller, mely a tavalyi év egyik legnépszerűbb bestsellere volt világszerte. Ugyanis ezúttal is egy álomszerűnek tűnő házasság és egy rejtélyes eltűnés áll a mű középpontjában. Ám ezúttal a férj, Danny lesz az, aki egy este nem tér haza a közös otthonukba. Felesége, Gemma értesíti a rendőrséget és megtudja, hogy a környéken egy sorozatgyilkos szedi az áldozatait: akik egytől egyig úgy néznek ki, mint Danny. A rendőrség figyelme azonban hamarosan Gemma felé fordul, mert rajta kívül senki sem látta a férjét már hetek óta. Talán mégsem volt olyan tökéletes a kapcsolatuk?

James Patterson – Candice Fox: A fogadó

Next21 Kiadó, 4290 Ft

A világ egyik legsikeresebb bestseller thrillerszerzője, James Patterson összefogott az ausztrál íróval, Candice Fox-szal, az ütős páros munkájának eredménye pedig egy letehetetlen regény. A történet az Egyesült Államok-beli Gloucesterben zajlik, ahol egy exnyomozó, Bill Robinson fogadót üzemeltet egy sziklás parton. A lakóitól semmit sem kérdez, kizárólag az érdekli, hogy a vendégek kifizessék a szállás díját. Ám Mitchell Cline megjelenésével az erőszak is becsekkol a fogadóba, hiszen a férfi bandáját helyi bűnözők, drogkereskedők, gyilkosok alkotják. Így a fogadósnak és szövetségeseinek cselekednie kell, hogy megvédhessék a környéket.

Nyitókép: Angello Pro/Unsplash

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: