Kristálybotanika az új trend, ami fokozza a boldogságot és segít legyőzni a szorongást

Vigyük az otthonunkba a természet elemeit és gyógyító hatásait. Kombináljuk a kedvenc növényünket egy gyönyörű kristállyal, és legyen az öngondoskodás a hétköznapok tökéletes élménye.

Az Exeteri Egyetem kutatói 2014-ben megállapították, hogy a növények 15 százalékkal növelik a produktivitást. További kutatásokból az is kiderült, hogy az otthonunk növényei csökkentik a szorongást, hiszen a természetre emlékeztetnek minket, ahol az elme szinte azonnal megnyugszik. A szobanövények légtisztító tulajdonsága pedig már régóta ismert.

A világjárvány kitörése óta a kristályok iránti érdeklődés is jelentősen megnőtt. Ez nem csoda, hiszen a növények mellett a kristályokhoz is olyan tulajdonságokat társítanak, amik fokozzák a jólétet, a mentális és a lelki egészséget. Nem lenne zseniális kombinálni ennek a két természeti ajándéknak a gyógyhatásait? Nos, a Pointless Plants nevű cég pontosan ezt teszi! „A növénygondozás nemcsak egy megnyugtató hobbi, de növeli az otthonunk energiáját is. Néhány tudatos vásárló pedig most még tovább mehet, és kristályokkal erősítheti a növények gyógyító erejét” – nyilatkozta Nathan Raab, a cég alapítója a Glamour-nak. Az új trendet kristálybotanikának nevezte el.

Íme, néhány növény- és kristálykombináció, ami segíthet a leggyakoribb problémák leküzdésében.

1. A gyógyító energia szétárad, ha az aloe verát kombináljuk a kvarc kristállyal

A kvarckristály sokoldalú erősítő. Párosítsuk gyógyító növényekkel, például aloe verával, ami tisztítja a levegőt, és amit az emberiség története során gyógyító rituálékban is használtak. A kvarc felerősíti és elárasztja az otthonunkat a növény energiájával.

2. Az orchidea és a rózsakvarc párosításával még több szenvedély és szeretet áramolhat az életünkbe

Az orchideák gyönyörű és változatos virágait kapcsolatba hozzák a termékenységgel és a férfiassággal. Kombináljuk ezeket a növényeket rózsakvarccal, hogy az otthonunkba újra fellángoljon a szenvedély.

3. A zöld kalcit és a pozsgás növények egyensúlyt teremtenek maguk körül

A gyönyörű, zöld ásvány és a lédús szukkulensek társítása olyan egyensúlyt teremt, amiben nyugodtabbnak fogjuk érezni magunkat. A zöld szín érzelmi tisztaságot eredményez, és arra ösztönözhet bennünket, hogy megszabaduljunk a felesleges dolgoktól fizikia és lelki síkon egyaránt.

4. A gyöngyfüzér és az ametiszt társaságában enyhül a szorongás

A gyöngyfüzér növény egyfajta megnyugtató tisztaságot, és folyamatos odafigyelést igényel, ami segít ellensúlyozni a mindennapi stresszt. Ezt a tulajdonságát fokozhatjuk egy szép ametiszt geodával, ami gyógyító és nyugtató hatásáról ismert.

5. A bambusz és az óceán jáspis párosa valódi örömhozó

A bambusz és a feng shui kéz a kézben járnak, ez a növény gazdagságot és boldogságot hoz minden otthonba. A jáspis kristályok pedig nemcsak fokozzák mindezt, hanem segítenek, hogy a saját boldogságunkra is összpontosítsunk.

A kristályokat és a növényeket tartsuk közel egymáshoz. Az ásványokat akár a növények cserepébe is elhelyezhetjük a kívánt hatás érdekében.

Forrás: Glamour Magazine
Nyitókép: Cyndi Monaghan/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: