Megjelent az első kulisszafotó, amin Kristen Steward Diana hercegnőként tündököl

Sokan felháborodtak, amikor kiderült, hogy az Alkonyat sztárja alakítja a szívek királynőjét a Spencer című filmben. Az első kulisszafotó azonban még a kételkedőket is meggyőzi.

2020 nyarán jelentették be, hogy inspiráló film készül Lady Diana útkereséséről, amelyben az Alkonyatból ismert Kristen Stewart alakítja a hercegnét. A film rendezője, Pablo Larraín sokoldalú játéka miatt választotta őt a szerepre, de döntése nagyon megosztotta az embereket. Annak ellenére, hogy Stewart az évek alatt már számos díjat elnyert, sokan azt gondolták, túl nagy falat lesz neki ez a feladat. Ők azok, akik a legjobban meglepődtek az első kulisszafotó láttán.

A Spencer című film forgatásai a napokban kezdődtek el, és mi máris megnézhetjük, hogyan fest a színésznő Diana hercegné szerepében. A képen Kristen Stewart-ot láthatjuk, aki szőke parókát és fátyollal ellátott kalapot visel miközben tűnődve néz ki az ablakon. Az álmodozó tekintet, a hasonló külső sokakat meggyőzött és sokan már most díjesőt jósolnak a filmnek. Erre valóban van esély, hiszen Pablo Larraín korábban már bizonyította, remek érzékkel dolgozza fel a történelmi drámákat. Az ő nevéhez köthető a Jackie című film, amely Jackie Onassis életének legnehezebb időszakában, a férje, John F. Kennedy meggyilkolását követő napokban játszódik. A főszereplő, Natalie Portman Oscar-jelölést is kapott.

A Spencer esetében is hasonlóan mélabús hangulatra számíthatunk, mert egy érzelmileg kifejezetten megterhelő időszakot mutat be Diana életéből. A film arra a hétvégére összpontosít, amikor a királyi család a Sandringham-palotában járt és a hercegné rájött, hogy nem működik a házassága Károly herceggel. Ekkor készült fel arra, hogy elhagyja férjét, mert újra az a boldog nő akart lenni, aki a megismerkedésük előtt volt. A dráma kettőjük kapcsolatáról szól majd, és arról, hogy Lady Di milyen nagyszerű anya volt.

A film sikere mellett szól az is, hogy tehetséges színészek csatlakoznak a rendezőhöz és a főszereplőhöz: az Oscar-jelölt Sally Hawkins (A víz érintése), a Harry Potter-filmekből ismert Timothy Spall, valamint Sean Harris is feltűnik a filmben. A kreatív csapat is nívós nevekből áll, hiszen a jelmez- és sminkmesterek korábban olyan filmek kosztümjeiért feleltek, mint a Kisasszonyok és a Gyilkosság az Orient expresszen. A Spencer forgatásai az Egyesült Királyságban és Németországban zajlanak, a tervek szerint még az idei fesztiválszezon előtt befejeződnek. A nagyközönség valószínűleg csak jövőre láthatja a mozit: a Spencer várhatóan Diana halálának 25. évfordulóján, augusztus végén debütál.

Forrás: eonline.com
Nyitókép: Theo Wargo/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: